Unul din cinci turiști își cumpără sejurul de vară cu doar câteva zile înainte de plecare. Ce preț au acum ofertele Last Minute

Unul din cinci turiști își cumpără sejurul de vară cu doar câteva zile înainte de plecare. Ce preț au acum ofertele Last Minute
Profit.ro
Profit.ro
scris 13 iun 2018

Aproximativ 20% dintre turiștii care pleacă în vacanța de vară într-o stațiune de litoral din străinătate își aleg pe ultima sută de metri pachetul turistic, pentru a beneficia de ofertele Last Minute, arată un studiu al agenției Christian Tour. În general, persoanele care preferă astfel de oferte de vacanță au un program flexibil ce le permite să meargă într-o călătorie programată cu doar câteva zile înainte de plecare, precum angajații care nu sunt nevoiți să stea la birou opt ore pe zi, seniorii și studenții.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară. Parteneri: 123 Credit, ARB, BCR, BRD, CEC Bank, PAID, UNSAR, XTB
25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Majoritatea turiștilor care aleg serviciile unei agenții pentru a-și petrece concediul de vară într-o destinație de litoral precum Grecia, Turcia, Spania, Egipt sau Bulgaria își programează călătoria cu câteva luni înainte, în primul rând pentru a beneficia de condițiile de plată ale programului Early Booking. În acest caz, sunt aplicate reduceri de până la 45%, iar suma poate fi achitată în rate.

“În general, din această categorie fac parte familiile cu copii, care trebuie să țină cont și de nevoile celor mici atunci când își planifică concediul de vară; părinții iau în calcul data la care copiii intră în vacanța mare ori examenele naționale dacă au de susținut astfel de testări. Pentru acești turiști e important ca toate detaliile vacanței – mijlocul de transport, cazarea, regimul de masă – să fie stabilite din timp”, afirmă Raluca Hatmanu, director de comunicare Christian Tour.

Traducerile offline făcute de Google Translate în și din limba română vor fi mai bune CITEȘTE ȘI Traducerile offline făcute de Google Translate în și din limba română vor fi mai bune

La polul opus, există o altă categorie de turiști al căror stil de viață le permite să se pregătească de plecarea într-o vacanță în doar câteva zile și care sunt amatori de oferte Last Minute. Angajații care nu au un program fix, precum și seniorii și studenții sunt cei mai receptivi la astfel de oferte. 

“Principalul avantaj al vacanțelor prinse pe ultima sută de metri este legat de preț, care poate fi mai mic cu până la 45% decât în momentul afișării ofertei inițiale. De multe ori, prețul poate rivaliza cu o ofertă «early booking», doar că, în ceea ce privește oferta «last minute», turistul trebuie să accepte condițiile de transport și cazare oferite în acel moment de agenție. Persoanele care vânează astfel de oferte trebuie să aibă în vedere și faptul că acestea sunt în număr limitat, iar principiul care se aplică este <primul venit, primul servit>”, adaugă reprezentantul touroperatorului.

În această perioadă, cele mai multe oferte Last Minute sunt disponibile pentru destinațiile din Grecia. De exemplu, un pachet în Insula Corfu, care include zbor charter cu plecare din București pe data de 3 iulie și cazare 7 nopți cu demipensiune la un hotel de trei stele costă 349 de euro de persoană, preț cu 25% mai mic decât tariful inițial. Pe insula Creta, în zona Heraklion, o persoană poate plăti cu 20% mai puțin pentru un pachet all inclusive într-un hotel de trei stele și transport cu charter avion, suma fiind de 399 de euro de persoană. Cei care prind ofertele Last Minute în Lefkada pot beneficia de o reducere de 45%; astfel, un pachet care include zbor charter din București și 7 nopți de cazare la un studio costă 219 euro de persoană. Către Santorini ori Rhodos, unele dintre cele mai frumoase destinații elene, turiștii pot zbura fără să plătească taxele de aeroport.

În sezonul estival 2018, Christian Tour operează 40 de avioane charter pe săptămână către destinații populare din Grecia (Creta – Heraklion și Chania, Santorini, Zakynthos, Corfu, Lefkada, Rhodos), Turcia (Antalya, Bodrum, Kusadasi), Spania (Mallorca, Tenerife, Gran Canaria) și Egipt (Hurghada, Sharm el Sheikh), cu plecare de pe principalele aeroporturi din țară: București, Cluj-Napoca, Timișoara, Oradea, Arad și Iași. 

Pe lângă charterele cu avionul, turiștii pot călători și cu charterele cu autocarul în destinații din Grecia (Corfu, Zakynthos, Thassos, Paralia Katerini, Evia, Parga, Hakidiki, Lefkada, Olympic Beach) și Bulgaria (Nisipurile de Aur, Albena, Sunny Beach).

Christian Tour, companie condusă de frații Cristian și Marius Pandel, activează de 21 de ani pe piața vacanțelor, fiind unul dintre cele mai longevive branduri de turism din țară. Touroperatorul deține 40 de agenții proprii în România și este prezent peste hotare în Polonia, Serbia, Republica Moldova, Grecia, Turcia, Spania și Statele Unite ale Americii (divizia online). Christian Tour a încheiat anul 2017 cu vânzări de peste 67 de milioane de euro.

viewscnt
Afla mai multe despre
christian tour
last minute