Vacanțe mai scumpe. Tichetele de vacanță au influențat prețul hotelurilor

Vacanțe mai scumpe. Tichetele de vacanță au influențat prețul hotelurilor
Profit.ro
Profit.ro
scris 22 oct 2019

Prețul cazării în hotelurile și pensiunile din România a crescut cu 9% față de 2018 și cu 55% față de 2017, influențate mai ales de tichetele de vacanță.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară. Parteneri: 123 Credit, ARB, BCR, BRD, CEC Bank, PAID, UNSAR, XTB
25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

ULTIMA ORĂ Nouriel Roubini, "Dr. Doom", vine în România. Detalii AICI

Cele mai căutate destinații din România pentru vacanțele de toamnă rămân zonele montane (Valea Prahovei, Transfăgărășanul) dar și stațiunile balneoclimaterice și chiar orașele precum București, Cluj, Iași și Timișoara, arată datele portalului de rezervări hoteliere Travelminit.ro.

Valoarea taxei de promovare turistică ar putea fi dublată în București CITEȘTE ȘI Valoarea taxei de promovare turistică ar putea fi dublată în București

Tichetele de vacanță au influențat prețul hotelurilor în 2019, Travelminit raportând o creștere de preț de 55% față de 2017 și de 9% față de 2018 pentru o noapte pentru 2 persoane, iar pentru o familie creșterea este de 44% față de 2017 și de 9% față de 2018.

Printre cele mai scumpe destinații din România în 2019 se regăsește capitala, cu un preț de aproximativ 300 de euro pe sejur, fiind urmată de litoralul românesc și Delta Dunării cu o medie de 287 de euro pe sejur. De asemenea, stațiunile balneoclimaterice se află în topul celor mai scumpe destinații din România cu un preț de 240 de euro pe sejur, mediu 3 nopți. Activitățile specifice fiecărei zone au crescut prețurile sejururilor, unele pachete incluzând și activități populare cum ar fi excursii cu barca în Delta Dunării sau tratamente balneo.

În topul celor mai scumpe tipuri de cazări se află apartamentele care pot acomoda un număr mai mare de persoane, cu o medie de 227 de euro pe 3 nopți (76 euro pe noapte), pe locul doi situându-se hotelurile cu un preț de aproximativ 204 euro pe 3 nopți (68 euro pe noapte). Pensiunile și cabanele pot fi rezervate cu un cost de aproximativ 146 euro pe 3 nopți (76 euro pe noapte). 

Stațiunea Borșa va avea în 2021 pârtie olimpică de schi, prima din România, și vrea să intre pe harta competițiilor internaționale de profil CITEȘTE ȘI Stațiunea Borșa va avea în 2021 pârtie olimpică de schi, prima din România, și vrea să intre pe harta competițiilor internaționale de profil

Specificul călătoriilor de toamnă este că acestea se desfășoară majoritar pe perioada weekendului sau a weekendului prelungit, Joi – Duminică, iar numărul mediu de nopți rezervate de un cuplu, o familie sau un grup de turiști este de 2-3 nopți. Principalele destinații din România spre care se îndreaptă românii sunt Valea Prahovei, Transfăgărașanul, stațiunile balneoclimaterice din Covasna și Harghita, dar și orașe precum Cluj, Timișoara, Iași și Sibiu.

În perioada dintre lunile septembrie - decembrie, turiștii își rezervă sejurul cu aproximativ o lună înainte.

Platforma de rezervări hoteliere Travelminit.ro a înregistrat în primele 9 luni ale anului 2019 de trei ori mai multe rezervări decât în aceiași perioadă a anului 2017 și de două ori mai multe nopți rezervate.

Aproape jumătate din numărul total al rezervărilor sunt făcute pentru perioade de 2-4 zile de vacanță și un sfert din acestea sunt pentru rezervări de o singură noapte. O rezervare din 10 se face pentru vacanțe mai lungi, de 5-7 zile.

„Rezervările hoteliere în România clar au fost puternic influențate de posibilitatea folosirii voucherelor de vacanță. Nu numai că românii au rezervat într-un număr mai mare, dar optează pentru hoteluri mai bune și servicii suplimentare. Așa se face că Travelminit.ro și-a dublat valoarea rezervărilor în ultimii doi ani. Dacă în 2018 valoarea totală a rezervărilor pe Travelminit.ro era de 6 milioane euro, în 2019 rezervările până în luna Septembrie totalizează deja peste 12 milioane euro, urmând să ajungă la 15 milioane de euro până la finalul anului.” a declarat Rigo Ferenc, CEO și fondator Travelminit.ro

„Pentru că există un potențial enorm pentru piața din România, ne propunem să investim în tehnologia platformei astfel încât să facilităm și mai mult procesul de rezervare. Deși peste 90% din rezervări sunt făcute online, asigurăm si suport offline pentru toți cei care doresc să interacționeze telefonic cu noi. Echipa noastră in sezon număra 60 de colegi, dintre care peste 25 de colegi asigură suportul telefonic pentru toate rezervările noastre” a declarat Laszlo Buzogany – CEO și fondator Travelminit.ro

viewscnt
Afla mai multe despre
vacanțe
travelminit.ro