Vânzările de city break-uri au crescut cu 30%. Praga, Roma și Milano, în topul destinațiilor preferate de români

Vânzările de city break-uri au crescut cu 30%. Praga, Roma și Milano, în topul destinațiilor preferate de români
Liviu Iancu
Liviu Iancu
scris 19 oct 2016

City break-urile în marile orașe europene sunt tot mai căutate în această toamnă, potrivit Paravion, cea mai mare agenție de turism online din România. Datele companiei arată că românii alocă pentru vacanțele de weekend un buget mediu de 250 de euro de persoană, numărul pachetelor vândute la nivel local fiind în creștere cu 30% față de perioada similară a anului trecut.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară. Parteneri: 123 Credit, ARB, BCR, BRD, CEC Bank, PAID, UNSAR, XTB
25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Praga, Roma, Milano, Amsterdam și Paris au atras cei mai mulți români amatori de city break-uri în sezonul de toamnă. Aceste destinații cumulează, în prezent, 60% din totalul pachetelor de acest tip vândute de Paravion, lunile octombrie și noiembrie fiind preferate de turiști pentru vacanțele de weekend.

Vânzarea de city break-uri a început să crească semnificativ de la sfârșitul lunii august, potrivit agenției. Însă, unii turiști și-au planificat concediile de toamnă cu mult timp în avans, achiziționând pachete încă din primăvară. ”Românii sunt tot mai dornici să descopere locuri cu o încărcătură culturală bogată. Înclinația către diversitate se reflectă și în topul destinațiilor de city break alese, care se schimbă de la un sezon la altul. Astfel, dacă în toamna anului trecut aveam o cerere crescută pentru Viena, Istanbul, Varșovia sau Munchen, acum au apărut noi destinații în clasament. Doar orașul Amsterdam a ramas în topul preferințelor turiștilor români și în acest an, ca și în 2015”, declară Remus Vișan, Director General al Paravion.

Paravion: Grecia, destinația care a atras cei mai mulți români în vara 2016 CITEȘTE ȘI Paravion: Grecia, destinația care a atras cei mai mulți români în vara 2016

Bugetul mediu alocat de românii care și-au programat city break-uri în această toamnă în Europa se ridică la 250 de euro de persoană și include bilet de avion dus-întors și două nopți de cazare cu mic dejun, la hotel de 3 stele. Pachetele turistice de weekend vâdute în acest sezon au fost achiziționate preponderent de tineri cu vârste până în 35 de ani Aceștia reprezintă 60% din totalul clienților Paravion care au accesat city break-uri. Destinațiile preferate de tineri în toamna acestui an sunt, ca și anul trecut, Praga, Amsterdam și Barcelona. Pentru vizitarea lor, clienții au alocat în medie 300 de euro de persoană, cu 20% mai mult față de 2015. Bugetul include biletul de avion dus-întors și cazare cu mic dejun pentru două nopți, la hoteluri de 3 stele.

În schimb, seniorii reprezintă 20% din totalul clienților Paravion amatori de city break-uri și au optat în această toamnă, cu precădere, pentru destinații ca Viena, Praga și Bruxelles. Bugetul mediu chetuit de turiștii cu vârste de peste 50 ani se ridică, în medie, la 250 de euro de persoană, față de 300 euro, în toamna lui 2015. Bugetul acoperă biletul de avion dus-întors și două nopți de cazare cu mic dejun la un hotel de 3 stele. În ceea ce privește destinațiile preferate de seniori, acestea sunt aproape aceleași ca și în 2015, singura noutate din top fiind capitala Belgiei, care a înlocuit orașul Munchen.

Paravion este cea mai mare agenție de turism online din România și operează pe mai multe piețe din Europa de Est și în Turcia, oferind servicii precum rezervări de bilete de avion, vacanțe, închirieri auto și hotel. .

viewscnt
Afla mai multe despre
paravion
city break
romani