Veniturile globale din turism ar urma să scadă cu până la 3.300 miliarde de dolari

Veniturile globale din turism ar urma să scadă cu până la 3.300 miliarde de dolari
Profit.ro
Profit.ro
scris 2 iul 2020

Veniturile globale din turism ar urma să scadă cu până la 3.300 de miliarde de dolari din cauza restricțiilor impuse pentru a stopa răspândirea pandemiei de coronavirus (Covid-19), iar SUA vor avea cel mai mult de pierdut, se arată într-un studiu al Națiunilor Unite publicat miercuri.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

1 aprilie - Profit Health.forum Radiografia cheltuielilor din sănătate - cu sprijinul: Arpim, Bristol Meyers Squibb, Roche, Stada, MSD, UCB Pharma Romania
9 aprilie - Eveniment Profit.ro - Investiții vs Deficit: Provocări și riscuri sub impactul datoriei și deficitelor publice în creștere
23 aprilie - Maratonul de Educație Financiară

Raportul „Covid-19 și Turismul”, publicat de Conferința ONU pentru Comerț și Dezvoltare (UNCTAD), ia în calcul trei scenarii, în care măsurile de izolare durează patru, opt sau 12 luni, scrie Agerpres. În aceste scenarii, veniturile globale din turism ar urma să scadă cu 1.700 miliarde de dolari, cu 2.200 miliarde de dolari și, respectiv, cu 3.300 de miliarde de dolari, sau altfel spus cu 1,5% - 4,2% din PIB-ul global.

Prețurile de pe litoral au crescut. La cât au ajuns pentru hotel și șezlong. Dar și o veste bună CITEȘTE ȘI Prețurile de pe litoral au crescut. La cât au ajuns pentru hotel și șezlong. Dar și o veste bună

În raport nu se precizează care este cel mai probabil scenariu, deși un oficial UNCTAD a precizat că scenariul de mijloc „ar putea fi unul realist”.

„Turismul internațional a fost aproape în totalitate suspendat, iar cel intern a fost profund afectat de măsurile de izolare impuse în multe țări pentru a stopa răspândirea pandemiei. Deși unele destinații au început să se redeschidă lent, mulți oameni se tem de călătoriile internaționale sau nu și le permit din cauza crizei economice”, se arată în raport.

Acesta indică faptul că SUA vor avea cel mai mult de pierdut în toate cele trei scenarii. În cazul în care măsurile de izolare durează patru luni, cele mai mari pierderi se vor înregistra în SUA (187 miliarde de dolari), China (105 miliarde de dolari), Thailanda și Franța (aproximativ 47 miliarde de dolari fiecare). În cel mai pesimist scenariu, pierderile SUA se ridică la 538 miliarde de dolari.

viewscnt
Afla mai multe despre
turism
onu
raport
pierderi