VIDEO Prima TV: Hotelurile de pe litoral, pline de ucraineni

VIDEO Prima TV: Hotelurile de pe litoral, pline de ucraineni
Profit.ro
Profit.ro
scris 22 mai 2022

Au mai rămas puțini refugiați ucraineni cazați gratis în Mamaia, sub forma ajutorului umanitar. Cei mai mulți plătesc acum pentru cazare și masă și vor mai ocupa hotelurile de pe litoral cel puțin încă o lună de acum încolo. Majoritatea sunt soții de marinari, cărora firmele de shipping le plătesc șederea. Hotelierii se bucură de o așa oportunitate. Curând, însă, camerele trebuie eliberate pentru turiștii români, care și-au rezervat vacanțele de vară.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

1 aprilie - Profit Health.forum Radiografia cheltuielilor din sănătate - cu sprijinul: Arpim, Bristol Meyers Squibb, Roche, Stada, MSD, UCB Pharma Romania
9 aprilie - Eveniment Profit.ro - Investiții vs Deficit: Provocări și riscuri sub impactul datoriei și deficitelor publice în creștere
23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară

Hotelurile din Mamaia sunt ocupate ca în luna august: piscinele sunt pline, restaurantele la fel. E plină stațiunea de ucrainieni cazați la 3 stele cu all-inclusive, în cele mai multe dintre cazuri, arată Prima TV.

Gerhard Schröder, apropiat al lui Putin, a rămas fără o parte din privilegiile sale de fost cancelar CITEȘTE ȘI Gerhard Schröder, apropiat al lui Putin, a rămas fără o parte din privilegiile sale de fost cancelar

Primii sosiți pe litoral au fost refugiații care au primit ajutor umanitar. Cazarea lor a fost gratis, însă doar temporar, până au plecat spre alte destinații, către alte țări. Ucrainenele care au rămas pe litoral provin din valul 2 sosit în țară, prin agenții de turism. Sunt soțiile marinarilor care lucrează în companii private și care au grijă de familiile rămase în țara de origine. Grupuri masive de ucraineni ocupă și acum mare parte din Mamaia. Hotelierii au cazat cât au putut de mulți.

Refugiații au fost o oportunitate nesperată pentru hotelierii de pe litoral, care în luna mai oricum stăteau cu camerele goale. Chiar și la prețuri de discount, afaceriștii din turismul estival câștigă bine. Dar bucuria hotelierilor nu va ține mult.

Autoritățile locale trebuie să le caute refugiaților noi spații de cazare. Cel mai probabil în aparthoteluri sau la particulari.

viewscnt
Afla mai multe despre
hotel
turisti
ucraina