Veneția a fost inundată de valuri, provocate de vânt și de cel mai ridicat flux din ultimii 50 de ani

Veneția a fost inundată de valuri, provocate de vânt și de cel mai ridicat flux din ultimii 50 de ani
Profit.ro
Profit.ro
scris 13 nov 2019

Veneția a fost inundată marți seară de cel mai ridicat flux din ultimii 50 de ani, turiștii înaintând cu greu pe străzile inundate pentru a se adăposti, în timp ce un vânt puternic a provocat valuri în Piața San Marco, relatează BBC.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară. Parteneri: 123 Credit, ARB, BCR, BRD, CEC Bank, PAID, UNSAR, XTB
25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale
Contorul inteligent – soluția pentru reducerea costurilor cu electricitatea și scăderea cazurilor de întreruperi în alimentarea cu energie electrică CITEȘTE ȘI Contorul inteligent – soluția pentru reducerea costurilor cu electricitatea și scăderea cazurilor de întreruperi în alimentarea cu energie electrică

Apa a atins un nivel maxim de 1,87 de metri, iar alarma pentru inundații a sunat de-a lungul canalelor orașului italian, a anunțat centrul de monitorizare a fluxului, scrie News.ro.

”În prezent are loc un flux excepțional de ridicat. Toată lumea a fost mobilizată pentru situația de urgență”, a scris pe Twitter primarul Veneției, Luigi Brugnaro.

EXCLUSIV Omul de afaceri Virgil Călina, proprietarul unui mare distribuitor român de alcool, aduce în București, în premieră, Holiday Inn, unul dintre cele mai mari lanțuri hoteliere din lume CITEȘTE ȘI EXCLUSIV Omul de afaceri Virgil Călina, proprietarul unui mare distribuitor român de alcool, aduce în București, în premieră, Holiday Inn, unul dintre cele mai mari lanțuri hoteliere din lume

Din 1923, când au început să fie făcute măsurători, doar o singură dată apa a atins un nivel mai ridicat, de 1,94 metri, în 1966.

În timp ce personalul serviciilor de urgență a început să verifice pagubele produse pe canale, presa italiană a relatat că un localnic de 78 de ani a fost ucis prin electrocutare, atunci când casa i-a fost inundată.

Garda de coastă a suplimentat numărul bărcilor, pentru a fi folosite ca ambulanțe.

Mesele și scaunele pentru aperitive pluteau pe alei, în întuneric, alături de umbrele răsturnate, în timp ce apa a intrat și în cele mai înalte cizme.

Taxiurile de apă care au încercat să lase oamenii la hotelurile istorice de pe Grand Canal au descoperit să intrările erau inundate, iar clienții au fost ajutați să intre pe ferestre.

”Va fi o noapte lungă”, a scris pe Twitter Brugnaro, afirmând că, în timp ce nivelul apei a început să scadă, ”temerile de acum câteva ore au fost înlocuite de evaluarea pagubelor produse”.

FOTO JW Marriott Bucharest Grand Hotel a încheiat procesul de redesign. Cum arată acum camerele CITEȘTE ȘI FOTO JW Marriott Bucharest Grand Hotel a încheiat procesul de redesign. Cum arată acum camerele

Primarul a adăugat că nu va declara stare de urgență în oraș.

Inundația excepțională, atribuită crizei climatice, ”este o rană care va lăsa un semn permanent”.

La somptuosul Gritti Palace, care de-a lungul deceniilor a fost gazda unor membri ai unor familii regale și a unor celebrități, între care Ernest Hemingway, Elizabeth Taylor și Richard Burton, barul decadent a ajuns în mare parte sub apă.

Tapițeriile bogate au fost puse pe mese, în timp ce apa a ajuns la canapelele de catifea și la cărțile îmbrăcate în piele.

Un cuplu de turiști francezi a relatat că au fost nevoiți să înoate, după ce unele platforme din lemn plasate în jurul orașului în zonele expuse la inundații s-au răsturnat.

Începând din 2003, un proiect major de infrastructură a fost pus în practică pentru a proteja orașul, dar a fost afectat de depășirea costurilor planificate, scandaluri și amânări.

Piața San Marco este afectată în special de fluxurile ridicate, fiind situată într-una dintre cele mai joase zone ale Veneției.

 

viewscnt
Afla mai multe despre
venetia
maree