Un nou startup european intră în clubul “unicornilor”

Un nou startup european intră în clubul “unicornilor”
Florentina Dragu
Florentina Dragu
scris 20 iun 2019

Meero, un startup francez care furnizează companiilor și fotografilor instrumente pentru editarea și procesarea pozelor online, a devenit cel mai nou “unicorn”, după ce a atras fonduri de 230 de milioane de dolari de la un grup de investitori, la o evaluare post-finanțare de 1 miliard de dolari.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară. Parteneri: 123 Credit, ARB, BCR, BRD, CEC Bank, PAID, UNSAR, XTB
25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Clubul “unicornilor” este rezervat companiilor private cu o valoare de cel puțin 1 miliard de dolari.

Runda de finanțare, cea mai mare din acest an pentru un startup din Franța, a fost condusă de firma franceză de private equity Eurazeo și fondurile de investiții Prime Ventures și Avenir Growth.

Startup-ul, fondat în 2016 la Paris, pune în legătură fotografi profesioniști cu companii printr-o platformă online, utilizând inteligența artificială (AI) pentru cea mai mare parte a activităților de post-producție.

UiPath, unicornul fondat de români, indicat de BERD drept “cel mai interesant exemplu” de companie inovatoare în Europa Centrală CITEȘTE ȘI UiPath, unicornul fondat de români, indicat de BERD drept “cel mai interesant exemplu” de companie inovatoare în Europa Centrală

Meero este al doilea startup francez care atinge statutul de unicorn de la începutul anului și a șaptea companie europeană care se alătură clubului exclusivist, rezervat companiilor private evaluate la cel puțin 1 miliard de dolari.

Lista noilor unicorni europeni mai include startup-urile N26 (Germania), Doctolib (Franța), Checkout.com (Marea Britanie), OCSiAl (Luxemburg), GetYourGuide (Germania) și Northvolt (Suedia), ultimul obținând recent o evaluare de aproape 1,6 miliarde de dolari în urma unei operațiuni de majorare a capitalului la care au participat, printre alții, Volkswagen și BMW.   

Până în prezent, peste 360 de companii private la nivel global, majoritatea startup-uri tech din SUA și China, au obținut o evaluare de cel puțin 1 miliard de dolari, potrivit datelor CB Insights.

Fintech-ul chinez AntFinancial, evaluat la 150 miliarde de dolari, este cel mai valoros unicorn, urmat de companiile ByteDance (75 miliarde dolari) și Didi Chuxing (56 miliarde dolari), de asemenea din China. Printre companiile din Top 10 se află și Airbnb (29,3 miliarde dolari), SpaceX (18,5 miliarde dolari), Epic Games (15 miliarde dolari) și Grab (14 miliarde dolari).

Profit.ro a relatat, recent, că UiPath, startup fondat de românii Daniel Dines și Marius Târcă, este aproape să își ridice evaluarea la peste 10 miliarde de dolari, performanță care ar plasa compania în rândul primilor 20 cei mai valoroși unicorni din lume.

viewscnt
Afla mai multe despre
meero
unicorn
runda de finantare
investitori
editare foto online