Unicornul UiPath, fondat de români, ajunge la venituri recurente de 200 milioane dolari. Creștere de 5.600% în doi ani

Unicornul UiPath, fondat de români, ajunge la venituri recurente de 200 milioane dolari. Creștere de 5.600% în doi ani

Daniel Dines

Florentina Dragu
Florentina Dragu
scris 22 ian 2019

Startup-ul tech UiPath, fondat de românii Daniel Dines și Marius Tîrcă, evaluat recent la 3 miliarde de dolari, este aproape să atingă pragul de 200 milioane de dolari în venituri anuale recurente, reprezentând o creștere cu 5.600% raportat la anul 2016.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

UiPath a obținut venituri recurente de 3,5 milioane de dolari în 2016, ceea ce înseamnă că afacerea celor doi români a crescut cu 5.614% în ultimii doi ani, potrivit Business Insider, care citează mai multe surse la curent cu situația financiară a companiei.

Compania, cu sediul în SUA și angajați în 14 țări, a trecut pragul de 100 milioane de dolari în venituri anuale recurente în iulie anul trecut, iar în luna noiembrie a anunțat că venitul recurent a depășit 150 milioane de dolari.

Șeful UiPath, business de 3 miliarde de dolari: De obicei, eu eram în mulțime. Am avut bani cât să supraviețuim, drumul a fost plin de greșeli. Nu poți construi din București. Primul pas spre succes - un telefon din India. Sfaturi pentru antreprenori CITEȘTE ȘI Șeful UiPath, business de 3 miliarde de dolari: De obicei, eu eram în mulțime. Am avut bani cât să supraviețuim, drumul a fost plin de greșeli. Nu poți construi din București. Primul pas spre succes - un telefon din India. Sfaturi pentru antreprenori

Lansată în 2015, UiPath a devenit platforma de Enterprise Robotic Process Automation (RPA) cu cea mai mare rată de adoptare. Startup-ul dezvoltă și vinde tehnologie RPA, roboții software creați de companie fiind  programați să preia munca de tipul copy-paste a angajaților, eliberându-i de sarcinile tranzacțional repetitive care îi solicită inutil.

La începutul anului trecut, UiPath a devenit primul “unicorn” înființat de antreprenori români, după ce compania a fost evaluată la peste 1 miliard de dolari în cadrul unei runde de finanțare Seria B, la care au participat Accel, CapitalG (divizia de investiții a Alphabet, compania-mamă a Google) și Kleiner Perkins Caufield & Byers.

Șase luni mai târziu, UiPath a atras noi fonduri de la investitori existenți și de la fondul Sequoia Capital, obținând o evaluare de 3 miliarde de dolari.

viewscnt
Afla mai multe despre
uipath
startup
unicorn
venituri recurente
daniel dines
crestere