5.000 de infractori grațiați după ce au luptat în cadrul grupului Wagner. Gruparea paramilitară vrea să-i înlocuiască cu 30.000 de "sportivi"

5.000 de infractori grațiați după ce au luptat în cadrul grupului Wagner. Gruparea paramilitară vrea să-i înlocuiască cu 30.000 de "sportivi"
Profit.ro
Profit.ro
scris 25 mar 2023

Peste 5.000 de foști condamnați au fost grațiați după ce și-au încheiat contractele de luptă ca mercenari împotriva Ucrainei, în cadrul grupului paramilitar rus Wagner, anunță șeful acestuia, Evghheni Prigojin, relatează Reuters.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

1 aprilie - Profit Health.forum Radiografia cheltuielilor din sănătate - cu sprijinul: Arpim, Bristol Meyers Squibb, Roche, Stada, MSD, UCB Pharma Romania
9 aprilie - Eveniment Profit.ro - Investiții vs Deficit: Provocări și riscuri sub impactul datoriei și deficitelor publice în creștere
23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară

Grupul Wagner, alcătuit inițial din veterani cu experiență din armata rusă, a jucat un rol extrem de important în Războiul rus din Ucraina, în urma unor înfrângeri umilioare ale armatei ruse, anul trecut, informează News.ro.

Prigojin a ieșit din umbră și a recrutat mii de bărbați din închisori, cărora le-a oferit șansa eliberării în schimbul luptei în unele dintre cele mai periculoase bătălii în Ucraina.

”În prezent, peste 5.000 de persoane au fost eliberate prin grațiere, după ce și-au încheiat contractele cu Wagner”, anunță într-o înregistrare audio, postată pe Telegram, ”bucătarul” lui Putin.

Bulgarii cred că au descoperit un tablou necunoscut al lui Pollock, semnat pe spate de Nicolae Ceaușescu. Poate costa o avere CITEȘTE ȘI Bulgarii cred că au descoperit un tablou necunoscut al lui Pollock, semnat pe spate de Nicolae Ceaușescu. Poate costa o avere

Numai 0,31% dintre mercenarii grațiați în urma serviciului în Wagner au continuat să comită infracțiuni, de 20-30 de ori mai puțin decât arată indicatori standard, subliniază Prigojin.

El este cel mai puternic membru al unui grup de apropiați ai lui Vladimir Putin care controlează armate private, în care recrutează ofițeri superiori, foști spioni și condamnați.

Statele Unite îl prezintă pe Evgheni Prigojin drept un oligarh și l-au sancționat cu privire la încercări de amestec în alegerile americane și răspândirea dezinormării rusești în întreaga lume.

Ucraina anunță sancțiuni împotriva senatoarei Diana Șoșoacă. De ce s-a înfuriat Kievul CITEȘTE ȘI Ucraina anunță sancțiuni împotriva senatoarei Diana Șoșoacă. De ce s-a înfuriat Kievul

Evgheni Prigojin, care a ispășit nouă ani de închisoatre în perioada sovietică, după ce a fost găsit vinovat și condamnat de jaf și alte infracțiuni, înainte de a intra în afaceri, în anii '90, a recunoscut că s-a amestecat în alegerile din Statele Unite și că este fondatorul Wagner.

Wagner, care a luptat în Libia, Siria, Republica Centrafricană și Mali, se prezintă drept cel mai experimentat grup de mercenari din lume.

Grupul respinge acuzații din Occident cu privire la metode dure și o disciplină strictă și arată cu degetul folosirea de contractori privați de către Statele Unite și alți ai acestora în întreaga lume.

Grupul Wagner nu mai recrutează condamnați în prezent, iar săptămâna trecută a anunțat că vrea să recruteze 30.000 de combatanți și că vizează cluburi sportive și săli de sport, potrivit CNN.

viewscnt
Afla mai multe despre
wagner
rusia
uraina
condamnați
sportivi