Aliații lui Alexei Navalnîi vor să organizeze miercuri cele mai mari proteste din istoria modernă a Rusiei

Aliații lui Alexei Navalnîi vor să organizeze miercuri cele mai mari proteste din istoria modernă a Rusiei
Profit.ro
Profit.ro
scris 19 apr 2021

Aliații lui Alexei Navalnîi vor să organizeze miercuri cele mai mari proteste din istoria modernă a Rusiei, în urma avertismentelor medicilor că acesta se află într-o stare critică și că ar putea suferi un stop cardiac, transmite Reuters.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

1 aprilie - Profit Health.forum Radiografia cheltuielilor din sănătate - cu sprijinul: Arpim, Bristol Meyers Squibb, Roche, Stada, MSD, UCB Pharma Romania
9 aprilie - Eveniment Profit.ro - Investiții vs Deficit: Provocări și riscuri sub impactul datoriei și deficitelor publice în creștere
23 aprilie - Maratonul de Educație Financiară

Washingtonul a avertizat Rusia că va plăti un preț dacă Navalnîi, care se află în greva foamei, va muri în închisoare, scrie News.ro.

Cum să reîmprospătezi online aerul și...cifra de afaceri CITEȘTE ȘI Cum să reîmprospătezi online aerul și...cifra de afaceri

Data protestului a fost devansată, după ce un sindicat medical, care are legături cu Navalnîi, a afirmat sâmbătă că acesta se află în stare critică, analizele medicale indicând că rinichii săi ar putea ceda în curând, ceea ce ar putea con duce la stoc cardiac.

”Lucrurile evoluează prea repede și prea rău”, au scris alianții politicianului într-un comunicat publicat pe wesite-ul său. Ei au anunțat proteste de stradă la nivel național, pe care le-au descris ca pe o încercare de a obține îngrijire medicale care să îi salveze viața și ca un protes pentru măsurile represive împotriva susținătorilor lui.

”O situația extremă necesită decizii extreme”, au mai afirmat ei.

Cum s-a schimbat mediul de afaceri din România în ultimii 30 de ani: O istorie povestită prin ochii consultanței, cu liderii PwC (I) CITEȘTE ȘI Cum s-a schimbat mediul de afaceri din România în ultimii 30 de ani: O istorie povestită prin ochii consultanței, cu liderii PwC (I)

Soarta lui Navalnîi, unul dintre cei mai cunoscuți critici al președintelui Vladimir Putin, agravează tensiunile deja acute din relațiile Rusiei cu Occidentul.

Consilierul pentru securitate națională al președintelui american Joe Biden, Jake Sullivan, a declarat duminică că guvernul SUA a spus Rusiei ”că vor exista consecințe” dacă Navalnîi va muri în închisoare.

Miniștrii de Externe din Uniunea Europeană sunt așteptați să discute cazul lui Navalnîi luni, iar titularul politicii externe a UE, Josep Borrell, s-a angajat să facă Moscova răspunzătoare în această chestiune.

Președintele Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, și ministrul german de externe, Heiko Maas, au cerut ca Navalnîi să primească îngrijiri medicale imediate, așa cum a făcut Departamentul de Stat al SUA, în timp ce președintele francez Emmanuel Macron a declarat că puterile mondiale ar trebui să traseze ”linii roșii clare” cu Rusia și să ia în considerare posibilele sancțiuni, atunci când sunt încălcate.

Studiu EY: Companiile raportează scăderi ale cifrei de afaceri, însă doar 19% și-au revizuit politica de prețuri de transfer CITEȘTE ȘI Studiu EY: Companiile raportează scăderi ale cifrei de afaceri, însă doar 19% și-au revizuit politica de prețuri de transfer

De asemenea, Londra s-a declarat profund îngrijorată de rapoartele privind tratamentul inacceptabil aplicat lui Navalnîi și deteriorarea continuă a sănătății sale, a declarat ministerul britanic de Externe.

Autoritățile au dispersat forțat protestele pro-Navalnîi, reținând mii de oameni, iar demonstrația planificată de miercuri cade în aceeași zi în care președintele Vladimir Putin va ține un discurs despre starea națiunii.

viewscnt
Afla mai multe despre
alexei navalnîi
rusia