Austria cedează și ridică toată restricțiile de intrare impuse în contextul pandemiei de COVID-19

Austria cedează și ridică toată restricțiile  de intrare impuse în contextul pandemiei de COVID-19
Profit.ro
Profit.ro
scris 14 mai 2022

Autoritățile austriece nu vor mai cere persoanelor care intră în țară să prezente dovada vaccinării împotriva COVID-19 sau că au trecut prin boală, conform unei modificări a reglementărilor care urmează să intre în vigoare de luni.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Turiștii nu vor mai trebui, de asemenea, să prezinte un test negativ pentru COVID-19, potrivit ordinului privind intrarea în țară actualizat vineri seara de Ministerul austriac al Sănătății, arară Agerpres.

VIDEO PROFIT NEWS TV Bogdan Maioreanu, analist eToro: Anxietate pe piețe. Efectele inflației ridicate încep să se vadă CITEȘTE ȘI VIDEO PROFIT NEWS TV Bogdan Maioreanu, analist eToro: Anxietate pe piețe. Efectele inflației ridicate încep să se vadă

Teoretic, persoanele care intră în țară provenind din teritorii clasificate drept zone cu variante de virus ar fi supuse unor condiții, însă lista cu țările pentru care se aplică aceste reguli este în prezent goală.

Austria este una dintre țările care au aplicat cele mai dure politice anti-COVID.

Anterior, însă, Guvernul austriac a anunțat suspendarea legii privind vaccinarea obligatorie împotriva COVID-19, la doar o lună după intrarea acesteia în vigoare, datorită periculozității mai scăzute generate de varianta Omicron a noului coronavirus.

7 zile, 7 nopți și 7 experiențe de trăit în Malta, Insula Mierii CITEȘTE ȘI 7 zile, 7 nopți și 7 experiențe de trăit în Malta, Insula Mierii

Legea privind vaccinarea obligatorie a intrat în vigoare pe 5 februarie în Austria, o măsură inedită la nivelul Uniunii Europene (UE) și care a suscitat o opoziție puternică în rândul unei părți a populației austriece.

viewscnt
Afla mai multe despre
coronavirus
austria
vaccinare