Austria - nou mesaj față de aderarea României și Bulgariei la Schengen

Austria - nou mesaj față de aderarea României și Bulgariei la Schengen
Profit.ro
Profit.ro
scris 6 dec 2022

Ministrul de interne al Austriei, Gerhard Karner, a declarat într-o emisiune la postul public de televiziune, că Viena își menține dreptul de veto față de aderarea României și Bulgariei la Schengen și nu are de gând să-și schimbe opinia la Consiliul JAI din 8-9 decembrie, relatează presa austriacă. Aflat la Tirana, cancelarul austriac Karl Nehammer, a confirmat ulterior această poziție.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

1 aprilie - Profit Health.forum Radiografia cheltuielilor din sănătate - cu sprijinul: Arpim, Bristol Meyers Squibb, Roche, Stada, MSD, UCB Pharma Romania
9 aprilie - Eveniment Profit.ro - Investiții vs Deficit: Provocări și riscuri sub impactul datoriei și deficitelor publice în creștere
23 aprilie - Maratonul de Educație Financiară

Ministrul a dezmințit informațiile potrivit cărora Austria ar putea ceda presiunilor la Consiliul miniștrilor de interne din UE care are loc în 8 decembrie la Bruxelles, scrie News.ro.

VIDEO Vladimir Putin la volan, pe podul care leagă Crimeea de Rusia CITEȘTE ȘI VIDEO Vladimir Putin la volan, pe podul care leagă Crimeea de Rusia

"În acest moment, refuzăm extinderea Schengen cu România și Bulgaria", a spus ministrul.

De asemenea, nu va exista nici o aprobare condiționată a aderării la Schegen, adică aderarea la vară, dacă sunt îndeplinite anumite condiții - a precizat un purtător de cuvânt al ministrului într-un interviu acordat cotidianului „Kleine Zeitung”.

Protecția frontierelor, spun oficialii austrieci, pur și simplu nu funcționează, iar Bulgaria și România trebuie să fie tratate la pachet.

Aflat la Tirana, la summitul unde participă și președintele Klaus Iohannis, cancelarul austriac Karl Nehammer a confirmat această poziție a Austriei: „Ministrul de interne a precizat clar. Nu există o aprobare din partea Austriei pentru extinderea cu Bulgaria și România. Este nevoie de mai mult timp. Avem 75.000 de imigranți ilegali care au ajuns în Austria neînregistrați. Asta înseamnă că au trecut pe la granița externă a Uniunii Europene și au ajuns într-o țară internă, așa cum e Austria. Trebuie întâi să răspundem la aceste întrebări de securitate”, a spus Karl Nehammer. 

viewscnt
Afla mai multe despre
schengen
austria