Banca Centrală a Austriei se așteaptă la o contracție economică de 3,2% în acest an

Banca Centrală a Austriei se așteaptă la o contracție economică de 3,2% în acest an
Profit.ro
Profit.ro
scris 31 mar 2020

Economia Austriei ar urma să se contracte cu 3,2% în acest an, pe baza unui scenariu referitor la un impact "moderat" al pandemiei de coronavirus, a anunțat marți Banca Națională a Austriei, adăugând că fiecare săptămână de izolare diminuează produsul intern brut anual cu peste două miliarde de euro, transmite Reuters.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Banca Națională a Austriei (ONB) a subliniat însă că prognoza sa cu privire la evoluția produsului intern brut se bazează pe ipoteza că majoritatea măsurilor de izolare, introduse pentru combaterea coronavirusului, vor fi eliminate în al doilea trimestru, scrie Agerpres.

Firea taie din nou din parcul auto al transportului public CITEȘTE ȘI Firea taie din nou din parcul auto al transportului public

"Prima estimare a cercetătorilor ONB arată un declin al PIB-ului real în Austria cu peste 3% conform unui scenariu moderat privind COVID-19", a declarat guvernatorul ONB, Robert Holzmann. "Dacă acest scenariu nu se va materializa, estimările vor trebui să fie revizuite în mod semnificativ în jos", a precizat Holzmann, adăugând că prognoza este supusă unui grad ridicat de incertitudine și că este prea devreme pentru a evalua n mod adecvat impactul pandemiei.

viewscnt
Afla mai multe despre
austria
economie