Belarus anunță că a pus unitățile comune de apărare aeriană cu Rusia „în stare de luptă”

Belarus anunță că a pus unitățile comune de apărare aeriană cu Rusia „în stare de luptă”
Profit.ro
Profit.ro
scris 11 ian 2023

Forțele de apărare aeriană comune ruso-belaruse au fost întărite cu noi unități de rachete ce au fost amplasate pe poziții, a anunțat Ministerul Apărării de la Minsk, citat de Reuters.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

1 aprilie - Profit Health.forum Radiografia cheltuielilor din sănătate - cu sprijinul: Arpim, Bristol Meyers Squibb, Roche, Stada, MSD, UCB Pharma Romania
9 aprilie - Eveniment Profit.ro - Investiții vs Deficit: Provocări și riscuri sub impactul datoriei și deficitelor publice în creștere
23 aprilie - Maratonul de Educație Financiară

”Unități de rachete antiaeriene au fost instalate în zonele desemnate și au fost plasate în stare de luptă”, indică ministerul într-un scurt comunicat.

ANUNȚ Facturile Hidroelectrica, pregătite să ajungă la clienți. Când le vor primi. Compania va oferi clienților și o aplicație mobilă pentru plăți și transmiterea indexului CITEȘTE ȘI ANUNȚ Facturile Hidroelectrica, pregătite să ajungă la clienți. Când le vor primi. Compania va oferi clienților și o aplicație mobilă pentru plăți și transmiterea indexului

Belarusul este un aliat apropiat al Rusiei și i-a permis președintelui rus Vladimir Putin să-i utilizeze teritoriul drept rampă de lansare pentru invazia sa din 24 februarie în Ucraina, scrie Agerpres.

Cele două țări plănuiesc să organizeze exerciții aeriene comune în a doua jumătate a lunii ianuarie, începând de lunea viitoare.

Ucraina a avertizat în repetate rânduri că Putin ar putea încerca să folosească Belarus pentru a lansa o nouă ofensiva împotriva Ucrainei dinspre nord, un pas care ar deschide un nou front major în acest război dus de Rusia pe teritoriul ucrainean, comentează Reuters.

viewscnt
Afla mai multe despre
belarus
rusia