Belarusul a achiziționat din Rusia sisteme antiaeriene S-400 și rachete Iskander

Belarusul a achiziționat din Rusia sisteme antiaeriene S-400 și rachete Iskander
Profit.ro
Profit.ro
scris 20 mai 2022

Președintele belarus Aleksandr Lukașenko a anunțat că țara sa a achiziționat din Rusia sisteme de apărare antiaeriană S-400 și rachete Iskander, transmite AFP.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

1 aprilie - Profit Health.forum Radiografia cheltuielilor din sănătate - cu sprijinul: Arpim, Bristol Meyers Squibb, Roche, Stada, MSD, UCB Pharma Romania
9 aprilie - Eveniment Profit.ro - Investiții vs Deficit: Provocări și riscuri sub impactul datoriei și deficitelor publice în creștere
23 aprilie - Maratonul de Educație Financiară

Belarusul este principalul aliat al Rusiei și are graniță cu Ucraina, țară invadată de forțele ruse în urmă cu 85 de zile, scrie Agerpres.

EXCLUSIV FOTO Un nou mare producător de mobilă intră pe piața din România CITEȘTE ȘI EXCLUSIV FOTO Un nou mare producător de mobilă intră pe piața din România

"Am ajuns la un acord cu (președintele rus Vladimir) Putin", a spus Lukașenko, citat de biroul său de presă într-un comunicat pe Telegram.

Liderul de la Minsk a declarat că a fost achiziționată cantitatea "necesară" de armament, dar nu a dat alte detalii.

"Cu astfel de arme, deja avem o armată complet diferită", a spus el, subliniind că acestea "pot provoca distrugeri colosale".

Conform unei declarații de la începutul lui mai, președintele belarus consideră că Occidentul este "în război cu Rusia" în Ucraina.

viewscnt
Afla mai multe despre
belarus
s-400