Bulgaria avansează - își va supraveghea traficul aerian cu U-space

Bulgaria avansează - își va supraveghea traficul aerian cu U-space
Profit.ro
Profit.ro
scris 2 ian 2023

Bulgaria lucrează la introducerea sistemului U-space de control al traficului cu drone, a declarat Ministerul Transporturilor, precizând că a fost înființat un grup de lucru cu reprezentanți ai ministerului și ai Administrației Aviației Civile pentru a pune în aplicare sistemul.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară. Parteneri: 123 Credit, ARB, BCR, BRD, CEC Bank, PAID, UNSAR, XTB
25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

U-space este un sistem european în curs de dezvoltare pentru managementul traficului cu drone. Acesta este implementat în întreaga Uniune Europeană datorită nevoii crescute de servicii și tehnologii pentru gestionarea traficului cu giravioane, arată Agerpres, preluând BTA.

VIDEO Putin, mesaj de Anul Nou: Occidentul ne-a mințit! CITEȘTE ȘI VIDEO Putin, mesaj de Anul Nou: Occidentul ne-a mințit!

Sistemul de control al traficului va fi integrat în sistemul existent de control al traficului aerian.

O ordonanță privind exploatarea în siguranță a vehiculelor aeriene fără pilot în Bulgaria și supravegherea operatorilor acestora a fost deja pregătită și urmează să fie semnată de ministrul Transporturilor.

Moscova fentează sancțiunile internaționale CITEȘTE ȘI Moscova fentează sancțiunile internaționale

În deschiderea unei expoziții internaționale de drone în octombrie, ministrul bulgar adjunct al Transporturilor, Nikolai Naidenov, a declarat că autoritățile se vor asigura că vor garanta un acces egal la piață pentru operatorii economici care furnizează servicii U-space.

viewscnt
Afla mai multe despre
bulgaria
drone