Bulgaria reclamă că românii poluează orașul Ruse

Bulgaria reclamă că românii poluează orașul Ruse
Profit.ro
Profit.ro
scris 24 ian 2022

Ministrul bulgar al Mediului a discutat poluarea aerului din orașul Ruse cu omologul său român, Tanczos Barna, transmite publicația Ruse News, citată de Rador.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară. Parteneri: 123 Credit, ARB, BCR, BRD, CEC Bank, PAID, XTB
25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Ministrul Borislav ministrul Sandov a ridicat problema poluării aerului în orașul Ruse, cauzată de arderea miriștilor din toamnă de către români. În replică, ministrul Barna a spus că arderea miriștilor era interzisă prin lege în România, dar deși această activitate a fost incriminată, ea continuă încă să se practice.

Ministrul român al Mediului i-a mai transmis oficialului bulgar că România caută modalități de stopare a acestor activități ilegale, inclusiv prin urmărirea lor prin satelit, precum și prin măsuri restrictive împotriva fermierilor.

FOTO Grupul american Philip Morris International pregătește investiții suplimentare de peste 100 milioane dolari în România și lansează și un nou produs CITEȘTE ȘI FOTO Grupul american Philip Morris International pregătește investiții suplimentare de peste 100 milioane dolari în România și lansează și un nou produs

Cei doi miniștri au făcut schimb de propuneri de cooperare comună în alte sfere legate de mediu și climă, precum implementarea de bune practici pentru prevenirea defrișărilor, cu care se confruntă România de-a lungul malului nordic al Dunării.

Reamintim că și Ungaria, alt vecin al României, a reclamat în mod repetat poluarea generată de România prin aruncarea în râurile comune a tone de deșeuri.

viewscnt
Afla mai multe despre
bulgaria
ruse