Bulgaria - rezervările turiștilor pentru sezonul de iarnă au căzut drastic

Bulgaria - rezervările turiștilor pentru sezonul de iarnă au căzut drastic
Profit.ro
Profit.ro
scris 30 nov 2020

Rezervările pentru sezonul de iarnă din Bulgaria turism au scăzut cu 40% față de anul trecut, a anunțat ministrul Turismului, Mariana Nikolova, într-un interviu televizat, informează publicația The Sofia Globe.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

1 aprilie - Profit Health.forum Radiografia cheltuielilor din sănătate - cu sprijinul: Arpim, Bristol Meyers Squibb, Roche, Stada, MSD, UCB Pharma Romania
9 aprilie - Eveniment Profit.ro - Investiții vs Deficit: Provocări și riscuri sub impactul datoriei și deficitelor publice în creștere
23 aprilie - Maratonul de Educație Financiară

Săptămâna trecută, cancelarul Angela Merkel i-a sfătuit pe germani să nu plece în străinătate în perioada vacanței de Crăciun, în special la schi. De asemenea, Angela Merkel a spus că Guvernul de la Berlin și autoritățile regionale vor cere Uniunii Europene să interzică vacanțele de ski până la 10 ianuarie. Bulgaria este printre țările care au respins solicitarea oficialului german, arată Agerpres.

Calculele arată că impunerea unor restricții severe stațiunilor turistice în sezonul de iarnă vor avea ca rezultat pierderi de 1 miliard de leva (peste 500 milioane euro), susține Nikolova.

FOTO Un imens monument comunist abandonat din Bulgaria, în curs de restaurare CITEȘTE ȘI FOTO Un imens monument comunist abandonat din Bulgaria, în curs de restaurare

Turismul va beneficia în schimb de noile măsuri de sprijin adoptate de Guvern, iar până în acest moment autoritățile au acordat asistență de peste 23 de milioane de leva industriei ospitalității, susține Nikolova.

Turismul este responsabil pentru aproximativ 12% din Produsul Intern Brut al Bulgariei.

Luna trecută, același ministru recunoștea că Bulgaria mizează acum pe turiștii din țară pentru a ajuta viitorul sezon de iarnă, după cum l-au "salvat" pe cel de vară.

viewscnt
Afla mai multe despre
bulgaria
schi
turism
iarna