Campania prezidențială, lansată oficial în Rusia

Campania prezidențială, lansată oficial în Rusia
Profit.ro
Profit.ro
scris 18 dec 2017

Campania electorală a început oficial luni în Rusia, unde alegeri prezidențiale sunt programate pe 18 martie, în care favorit este Vladimir Putin, candidat la al patrulea mandat, relatează AFP.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară. Parteneri: 123 Credit, ARB, BCR, BRD, CEC Bank, PAID, UNSAR, XTB
25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Campania a fost lansată prin publicarea unui decret al Consiliului Federației în jurnalul oficial Rosiskaia Gazeta, scrie News.ro.

Acest decret confirmă totodată organizarea scrutinului pe 18 martie, conform deciziei luate vineri de către Consiliu.

Data de 18 martie coincide cu marcarea a patru ani de la semnarea tratatului de anexare a Peninsulei ucrainene Crimeea de către Rusia, la două zile după un referendum considerat ilegal de Kiev și Occident.

BMW va construi în Cehia un circuit de testare a vehiculelor autonome CITEȘTE ȘI BMW va construi în Cehia un circuit de testare a vehiculelor autonome

Ajuns la putere în 2000, Vladimir Putin și-a anunțat candidatura la al patrulea mandat, ceea ce, în cazul unei victorii, îl va plasa la conducerea țării până în 2024 și îl va face liderul rus cu cea mai mare longevitate la putere, după Iosif Stalin.

El a precizat joi că va candida ca ”independent” și nu din partea partidului apropiat Kremlinului Rusia Unită, și că va conta pe ”un larg sprijin al cetățenilor”.

Potrivit unui sondaj realizat de institutul independent Levada, publicat miercuri, Putin, care nu are un concurent real, este creditat cu 75% din intențiile de vot.

Principalul său opozant, Aleksei Navalnîi, pare că nu va putea să candideze, din cauza mai multor condamnărio în justiție, pentru deturnare de fonduri, în dosare pe care le denunță ca fabricate.

Potrivit președintei Comisiei Electorale Centrale Ela Pamfilova, 23 de candidați și-au ”exprimat dorința de a participa” în alegerile prezidențiale.

Între ei se află liderii Partidului Comunist rus și Partidului de extremă dreapta LDPR, tolerați de regim și membri ai Parlamentului, unde reprezintă o opoziție de fațadă, sau candidata liberală Ksenia Sobciak, fiica fostului mentor al președintelui rus devenită jurnalistă de opoziție.

Niciunul dintre ei nu este creditat cu mai mult de 10% din intențiile de vot, potrivit sondajului centrului Levada.

viewscnt
Afla mai multe despre
rusia
campanie electorala