Cehia îi va taxa cu 7% pe giganții din domeniul internetului

Cehia îi va taxa cu 7% pe giganții din domeniul internetului
Profit.ro
Profit.ro
scris 18 nov 2019

Guvernul ceh a aprobat un plan care prevede taxarea giganților din domeniul internetului precum Google, Amazon, Facebook și Apple, transmite AP.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară. Parteneri: 123 Credit, ARB, BCR, BRD, CEC Bank, PAID, UNSAR, XTB
25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Urmând exemplul Franței și al altor state, autoritățile de la Praga vor impune o taxă anuală de 7% pe veniturile realizate de companiile digitale de pe urma operațiunilor derulate în Cehia. Taxa se va aplica doar companiilor ale căror vânzări globale depășesc 750 milioane de euro (830 milioane dolari) și care realizează în Cehia venituri de peste 100 milioane de coroane (4,3 milioane dolari), arată Agerpres.

GALERIE FOTO Ferrari vrea să câștige noi clienți cu un coupe denumit Roma CITEȘTE ȘI GALERIE FOTO Ferrari vrea să câștige noi clienți cu un coupe denumit Roma

Ministerul ceh de Finanțe estimează că taxa, care va intra în vigoare în 2020, va genera venituri de aproximativ cinci miliarde de coroane (216 milioane de dolari) pe an. Însă, planul Guvernului de la Praga are nevoie să fie aprobat de Parlamentul ceh.

viewscnt
Afla mai multe despre
cehia
google
facebook