Cel puțin opt morți și șase răniți într-un atac armat la Universitatea din Perm, în Ural

Cel puțin opt morți și șase răniți într-un atac armat la Universitatea din Perm, în Ural
Profit.ro
Profit.ro
scris 20 sep 2021

Cel puțin opt persoane au fost ucise luni, în Rusia, într-un incident armat, la Universitatea din Perm, în Ural, a anunțat Comitetul rus de anchetă, relatează AFP.

Evenimente:
21 martie - Maraton Profit News TV Economia Sustenabila (ediția a II-a) – cu sprijinul: ACUE, Auchan, Liberty, OMV Petrom, Romgaz, Tinmar Energy, Transgaz, Hidroelectrica, Borsec, Nuclearelectrica
26 martie - Maraton Medika TV Inovație în estetică - cu sprijinul: Regina Maria
28 martie - Eveniment Profit.ro IMM (ediția a IV-a) - cu sprijinul: CEC Bank, Raiffeisen Bank, Porsche Finance Group Romania (Sharetoo - Abonamentul Auto), UniCredit Bank, Garanti BBVA și REI Grup

Urmărește-ne și pe Google News

Alte șase persoane au fost rănite, scrie News.ro.

Back to School 2021: ce au făcut școlile diferit CITEȘTE ȘI Back to School 2021: ce au făcut școlile diferit

Autorul tirurilor a fost arestat și era rănit, a precizat comitetul, apreciind că bilanțul incidentului ”este pe cale să se precizeze”.

”Către ora (locală 11.00 (9.00, ora României), un necunoscut a pătruns în campusul Universității din Perm cu o armă și a deschis focul”, a anunțat într-un comunicat universitatea.

Autorul atacului ”a fost rănit în timp ce era arestat, deoarce a opus rezistență”, a precizat Comitetul rus de anchetă, care nu a oferit, imediat, date despre motivația atacatorului.

Studenți, care au fugit de atacul armat, au sărit de la ferestre situate la primul etaj al unei clădiri a universității, potrivit unor înregistrări video postate pe rețele de socializare.

Într-o înregistrare video, filmată de la o fereastră, apare un bărbat îmbrăcat în înregime în negru, care deschide focul și se îndreaptă către intrarea în clădire.

Atacatorul - a cărui identitate a fost stabilită, dar nu a fost dezvăluită - a pătruns în campus la ora locală 11.00 (9.00, ora României), potrivit serviciului de presă la universității.

Atacuri în școli și universități sunt rare în Rusia, o țară în care controlul armelor de foc este strict, însă ele au tendința să se înmulțească în ultimii ani.

Președintele rus Vladimir Putin denunță un fenomen ”importat” din Statele Unite, un efect al globalizării.

Ultimul incident sângeros de acest fel a avut loc la 11 mai 2021, când un tânăr în vârstă de 19 ani a deschis focul în fosta sa școală, la Kazan, în Republica rusă Tatarstan. El a ucis atunci nouă persoane.

În aceași zi, liderul de la Kremlin a ordonat să se treacă în revistă reglementările cu privire la armele de foc.

Autorul atacului de la Kazan, care a fost arestat, avea un permis de purtare de armă semiautomată.

Altă dramă recentă a avut loc în octombrie 2018, când un licean a ucis 19 persoane, după care s-a sinucis, într-un liceu, la Kerci, un oraș situat în Peninsula ucraineană Crimeea, pe care Rusia a anexat-o în 2014.

Autoritățile au anunțat că au dejucat, în ultimii ani, zeci de planuri de atacuri vizând instituții școlare, implicând adesea adolescenți.

În februarie, Serviciile ruse de Securitate (FSB) au arestat doi tineri, născuți în 2005, de naționalitate rusă, care erau activi pe diverse site-uri, pe care făceau apologia crimei și sinuciderii.

Potrivit anchetatorilor, ei plănuiau să atace o instituție școlară la Saratov, pe Volga.

viewscnt
Afla mai multe despre
rusia
universitatea din perm