Croația, preferată în fața României - SUA îi taie vizele. România mai are de așteptat, șansele i-au scăzut

Croația, preferată în fața României - SUA îi taie vizele. România mai are de așteptat, șansele i-au scăzut
Profit.ro
Profit.ro
scris 28 sep 2021

Statele Unite au inclus Croația în Programul Visa Waiver, astfel încât cetățenii acestei țări vor putea intra fără viză pe teritoriul american pentru o ședere de până la 90 de zile, anunță Reuters. Situația României este explicată AICI.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

1 aprilie - Profit Health.forum Radiografia cheltuielilor din sănătate - cu sprijinul: Arpim, Bristol Meyers Squibb, Roche, Stada, MSD, UCB Pharma Romania
9 aprilie - Eveniment Profit.ro - Investiții vs Deficit: Provocări și riscuri sub impactul datoriei și deficitelor publice în creștere
23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară

Cu începere cel târziu de la 1 decembrie, Sistemul Electronic pentru Autorizarea Călătoriilor (ESTA) va fi actualizat spre a le permite cetățenilor croați să aplice pentru a călători în Statele Unite pentru turism sau afaceri pentru o durată de până la 90 de zile fără a obține viză, arată Agerpres.

Back to School 2021: ce au făcut școlile diferit CITEȘTE ȘI Back to School 2021: ce au făcut școlile diferit

Luna trecută, secretarul de stat american Antony Blinken a nominalizat în mod oficial Croația pentru includerea în programul de scutire de la obligativitatea vizelor (Visa Waiver).

Propunerea de includere în programul de ridicare a vizelor vine după ce, anul trecut, Croația, a semnat un acord de cooperare cu SUA privind comunicarea datelor pasagerilor. Documentul furnizează o bază legală pentru schimbul de date privind pasagerii în scopul depistării, investigării și altor activități legate de prevenirea terorismului și altor infracțiuni grave transfrontaliere și reprezintă un pas important în direcția includerii în Visa Waiver.

Un nou studiu IRES identifică factorii-cheie pentru trecerea consumatorilor români de la fumat la produse cu risc redus CITEȘTE ȘI Un nou studiu IRES identifică factorii-cheie pentru trecerea consumatorilor români de la fumat la produse cu risc redus

Croația, Bulgaria, România și Cipru sunt singurele state din Uniunea Europeană ai căror cetățeni nu pot intra pe teritoriul SUA fără viză.

În conformitate cu Legea americană privind imigrația și cetățenia, țările care doresc să adere la Programul de scutire de vize (Visa Waiver) trebuie să aibă, pentru vizele eliberate în alte scopuri decât imigrarea, o rată de refuz mai mică de 3% sau o medie pe 2 ani mai mică de 2%. 

Era predictibil falimentul City Insurance? CITEȘTE ȘI Era predictibil falimentul City Insurance?

Cu o rată de refuz de peste 10%, România nu îndeplinește criteriul necesar pentru incuderea în programul de scutire de vize.

Profit.ro a anunțat recent că rata de refuz al vizelor pentru SUA în cazul românilor a crescut din nou, astfel că șansele de acceptare în Programul Visa Waiver scad.

viewscnt
Afla mai multe despre
visa waiver
scutire vize
vize sua
croatia sua
vize cratia
antony blinken