Electrolux va opri producția la o fabrică de frigidere din Ungaria, la începutul anului viitor. Circa 650 de locuri de muncă vor fi afectate

Electrolux va opri producția la o fabrică de frigidere din Ungaria, la începutul anului viitor. Circa 650 de locuri de muncă vor fi afectate
Profit.ro
Profit.ro
scris 1 feb 2023

Producătorul suedez de electrocasnice Electrolux a anunțat că va opri producția la fabrica de frigidere la Nyiregyhaza (Ungaria), la începutul anului 2024, o decizie care va afecta aproximativ 650 de locuri de muncă, scrie Reuters.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

1 aprilie - Profit Health.forum Radiografia cheltuielilor din sănătate - cu sprijinul: Arpim, Bristol Meyers Squibb, Roche, Stada, MSD, UCB Pharma Romania
9 aprilie - Eveniment Profit.ro - Investiții vs Deficit: Provocări și riscuri sub impactul datoriei și deficitelor publice în creștere
23 aprilie - Maratonul de Educație Financiară

Cel mai mare producător de electrocasnice din Europa a precizat că analizează posibilitatea de a vinde această uzină. Electrolux are 1.250 de angajați în Ungaria, dintre care 650 lucrează la uzina de la Nyiregyhaza, scrie Agerpres.

Președintele Croației face noi declarații pro-Rusia CITEȘTE ȘI Președintele Croației face noi declarații pro-Rusia

„Direcția strategică este optimizarea producției din punct de vedere al costurilor”, a precizat Electrolux într-un comunicat de presă, adăugând că producția la uzina din Ungaria va înceta la începutul lui 2024.

Electrolux va extinde valul de concedieri și în România, în primă fază urmând să disponibilizeze peste 100 din cei 740 de angajați.

Electrolux, companie care vinde mașini de spălat, frigidere și aragazuri sub mărcile Electrolux, AEG, Zanussi și Frigidaire, este prezentă în România din 1995 prin divizia de vânzări și marketing în București, precum și prin fabrica de aragazuri de la Satu Mare, la care deține 99,52% din acțiuni.

În toamnă, Profit.ro a anunțat că grupul suedez Electrolux, cel mai mare producător de electrocasnice din Europa, prezentă și în România, va concedia 4.000 de angajați la nivel global, dintr-un total de circa 50.000 de persoane, urmând să suporte o taxă de restructurare de aproximativ 100 de milioane de dolari.

Electrolux este o companie ale cărei baze au fost puse în Stockholm în urmă cu peste 100 de ani.

viewscnt
Afla mai multe despre
electrolux
frigidere