Erdogan lansează un apel la boicotarea produselor franceze

Erdogan lansează un apel la boicotarea produselor franceze
Profit.ro
Profit.ro
scris 26 oct 2020

Președintele turc Recep Tayyip Erdogan le-a cerut turcilor să boicoteze produsele franceze, acuzându-l pe omologul său francez Emmanuel Macron că desfășoară o "campanie de ură" împotriva musulmanilor, declarații susceptibile să crească tensiunile dintre Ankara și Paris, relatează AFP.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

1 aprilie - Profit Health.forum Radiografia cheltuielilor din sănătate - cu sprijinul: Arpim, Bristol Meyers Squibb, Roche, Stada, MSD, UCB Pharma Romania
9 aprilie - Eveniment Profit.ro - Investiții vs Deficit: Provocări și riscuri sub impactul datoriei și deficitelor publice în creștere
23 aprilie - Maratonul de Educație Financiară

"La fel cum în Franța unii spun 'nu cumpărați produsele turcești', mă adresez acum națiunii mele: în special, nu dați atenție produselor franțuzești, nu le cumpărați!", a declarat Erdogan într-un discurs virulent la Ankara, scrie Agerpres.

Apelurile la boicotarea produselor franțuzești s-au înmulțit pe rețelele social media în lumea musulmană în ultimele zile, după ce Emmanuel Macron a promis că Franța va continua să susțină caricaturile profetului Mahomed, în cursul omagierii unui profesor decapitat într-un atentat pentru că a arătat astfel de desene în clasă.

Nicușor Dan - validat definitiv în funcția de primar general al Capitalei CITEȘTE ȘI Nicușor Dan - validat definitiv în funcția de primar general al Capitalei

Nu se știe pentru moment la ce apeluri pentru boicotarea unor produse turcești face aluzie Erdogan în declarațiile sale întrucât Parisul nu a făcut nimic public în acest sens, notează AFP.

Declarațiile lui Erdogan intervin într-un climat de puternice tensiuni între Turcia și Franța, două țări aliate în cadrul NATO ale căror relații s-au degradat pe fondul dezacordurilor privind Siria, Libia și Mediterana de Est.

Șeful statului turc, acuzându-l pe Macron de "islamofobie", a emis de mai multe ori îndoieli cu privire la "sănătatea mintală" a omologului său francez, cuvinte prea puțin diplomatice, care au suscitat indignarea Parisului și chemarea pentru consultări a ambasadorului francez la Ankara.

Luni, Erdogan, care l-a calificat încă o dată pe președintele francez drept "conducător care necesită un control al sănătății sale mintale", a cerut liderilor europeni să stopeze ceea ce el a calificat drept "campanie de ură îndreptată de Macron" împotriva musulmanilor.

Președintele turc i-a atacat de asemenea fără a-i numi pe conducători altor țări europene, acuzându-i că își aduc sprijinul "urii împotriva islamului și a musulmanilor" și calificându-i drept "fasciști" și "naziști".

"O campanie de linșaj asemănătoare celei împotriva evreilor din Europa înaintea celui de-Al Doilea Război Mondial este pe cale de a fi desfășurată împotriva musulmanilor", a mai declarat Erdogan. 

viewscnt
Afla mai multe despre
erdogan
macron