Erdogan și Putin inaugurează de la Istanbul instalarea primului tub al tronsonului submarin, la Marea Neagră, a gazoductului "TurkStream"

Erdogan și Putin inaugurează de la Istanbul instalarea primului tub al tronsonului submarin, la Marea Neagră, a gazoductului "TurkStream"
Profit.ro
Profit.ro
scris 19 nov 2018

Președinții turc Recep Tayyip Erdogan și rus Vladimir Putin au sărbătorit luni, în Turcia, încheierea unei etape-cheie în construcția unui important gazoduct care le leagă țările prin Marea Neagră și ilustrează apropierea între Ankara și Moscova, relatează AFP.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară. Parteneri: 123 Credit, ARB, BCR, BRD, CEC Bank, PAID, UNSAR, XTB
25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

În cadrul unei ceremonii organizate cu mare pompă la Istanbul, cei doi președinți au asistat printr-o transmisiune video, în direct, la instalarea primului tub al tronsonului submarin - cu o lungime de 930 de kilometri - numit "TurkStream" sau uneori  "Turkish Stream", potrivit unei corespondente a AFP.

”TurkStream va fi foarte benefic țării și națiunii noastre, dar și vecinilor noștri și regiunii”, a s-a felicitat Erdogan, potrivit News.ro.

Consiliul Concurenței a autorizat tranzacția prin care Chimcomplex preia unele active de la Oltchim CITEȘTE ȘI Consiliul Concurenței a autorizat tranzacția prin care Chimcomplex preia unele active de la Oltchim

”Intrăm în ultima fază a acestui proiect istoric”, a adăugat el.

Format din două conducte paralele, gazoductul urmează să permită să se trimită anual aproximativ 31,1 miliarde de emetri cubi de gaze naturale, pompate din Rusia.

Urmează de asemenea ca partea terestră din Turcia să fie construită, după care să se deschidă vanele, o operațiune prevăzută către sfârșitul lui 2019.

viewscnt
Afla mai multe despre
recep tayyip erdogan
vladimir putin
turkstream