Eurobank vrea să își dubleze profitul în regiune după ieșirea de pe piața locală, spunând că investițiile necesare în România erau prea mari

Eurobank vrea să își dubleze profitul în regiune după ieșirea de pe piața locală, spunând că investițiile necesare în România erau prea mari
Andra Oprescu
Andra Oprescu
scris 17 ian 2018

Grupul bancar elen Eurobank vrea să își dubleze profitul pe piețele externe din sud-estul Europei, Bulgaria, Serbia și Cipru, după ieșirea din România, conform directorului general adjunct al băncii, Stavros Ioannou.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

La finele lunii noiembrie, Banca Transilvania, locul doi în piața bancară locală, a semnat cumpărarea Bancpost de la Eurobank, pas prin care se apropie semnificativ de prima poziție în topul băncilor, după active, ocupată de Banca Comercială Română.

Totodată, Eurobank a ieșit la începutul crizei financiare globale de pe piețele din Polonia și Turcia și, în 2016, a vândut activele din Ucraina.

“Strategia a fost să ieșim de pe piețele prea mari pentru a putea intra în Top 5 acolo. În România, am fi avut nevoie de investiții suplimentare prea mari pentru a deveni un jucător semnificativ acolo”, spune Ioannou.

Banca Transilvania a cumpărat 39% din acțiunile Victoriabank din Republica Moldova. După 2007, este prima dată când un investitor bancar străin intră pe piața din Moldova CITEȘTE ȘI Banca Transilvania a cumpărat 39% din acțiunile Victoriabank din Republica Moldova. După 2007, este prima dată când un investitor bancar străin intră pe piața din Moldova

Pe de altă parte, Eurobank a cumpărat rețeaua rivalei Alpha Bank în Bulgaria, urcând adtfel pe locul 5 în piață, prin subsidiara Postbank.

“Atunci când apar oportunități în Bulgaria, noi le analizăm”, adaugă Ioannou.

În Serbia, subsidiara Eurobank Belgrad este a șaptea mare bancă dintr-un total de 31 de bănci, iar Eurobank Cipru ocupă locul 3 pe piața locală în funcție de volumul depozitelor atrase.

viewscnt
Afla mai multe despre
romania
eurobank
bancpost
regiune
balcani
serbia
see
grecia
bulgaria
cipru