Eurohold a împrumutat 60 milioane de euro de la BERD pentru finanțarea achiziției CEZ Bulgaria

Eurohold a împrumutat 60 milioane de euro de la BERD pentru finanțarea achiziției CEZ Bulgaria
Florentina Dragu
Florentina Dragu
scris 30 iul 2021

Banca Europeană pentru Reconstrucție și Dezvoltare (BERD) a acordat un împrumut de 60 milioane de euro către Eurohold Bulgaria pentru cofinanțarea achiziției a șapte filiale ale grupului energetic ceh CEZ din Bulgaria.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară. Parteneri: 123 Credit, ARB, BCR, BRD, CEC Bank, PAID, UNSAR, XTB
25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Eurohold, cel mai mare holding din țara vecină, proprietarul Euroins România și unul dintre principalele grupuri financiare și de asigurări independente din Europa de Sud-Est, a finalizat, miercuri, preluarea activelor CEZ din Bulgaria, în schimbul sumei de 335 milioane de euro

Este cea mai mare tranzacție din regiune de la începutul acestui an.

Bulgaria elimină orice restricție pentru români până la sfârșitul sezonului CITEȘTE ȘI Bulgaria elimină orice restricție pentru români până la sfârșitul sezonului

Finanțarea achiziției a fost realizată printr-o combinație de capitaluri proprii, strânse printr-o majorare de capital, o ofertă publică de noi acțiuni Eurohold la Bursa de Valori Bulgară (BSE), precum și printr-un pachet de finanțare complex agreat cu bănci comerciale și de dezvoltare, inclusiv împrumutul acordat de BERD.

Parte din finanțarea BERD va fi utilizată pentru modernizarea și digitalizarea uneia dintre companiile nou achiziționate de Eurohold, CEZ Razpredelenie, care distribuie electricitate gospodăriilor și clienților corporativi.

Prin achiziționarea și integrarea activelor grupului CEZ și în combinație cu celelalte segmente ale holdingului, Еurohold va deservi peste 7 milioane de clienți și va angaja peste 6.000 de persoane în 11 țări din Europa Centrală, de Est și de Sud-Est (CESEE), precum și din fosta Uniune Sovietică (FSU).

Filialele bulgare ale grupului CEZ au mai mult de 3.000 de angajați și furnizează servicii către aproape 3 milioane de clienți din cea mai populată parte a țării, inclusiv capitala Sofia.

 

viewscnt
Afla mai multe despre
eurohold bulgaria
cez bulgaria
berd
finantare achizitie cez bulgaria
euroins romania