Fostul premier macedonean Nikola Gruevski primește azil ”politic” în Ungaria

Fostul premier macedonean Nikola Gruevski primește azil ”politic” în Ungaria
Profit.ro
Profit.ro
scris 21 nov 2018

Fostul premier macedonean Nikola Gruevski, condamnat de justiția din țara sa la doi ani de închisoare cu executare după ce a fost găsit vinovat de corupție, a anunțat marți că a obținut azil politic în Ungaria, relatează Reuters.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

1 aprilie - Profit Health.forum Radiografia cheltuielilor din sănătate - cu sprijinul: Arpim, Bristol Meyers Squibb, Roche, Stada, MSD, UCB Pharma Romania
9 aprilie - Eveniment Profit.ro - Investiții vs Deficit: Provocări și riscuri sub impactul datoriei și deficitelor publice în creștere
23 aprilie - Maratonul de Educație Financiară

Serviciile ungare de imigrație și azil au stabilit că se întrunesc condițiile juridice pentru a-i acorda azil, potrivit presei ungare.

”Astăzi (marți), Republica Ungaria, țară membră a Uniunii Europene și NATO, a răspuns favorabil cererii mele de azil politic, motivată de persecuții politice în Republica Macedonia”, a anunțat Gruevski pe pagina sa de Facebook, scrie News.ro.

Profit.ro a premiat antreprenori de succes și manageri de top români, dar și o liceană olimpică la Gala Povești cu Profit... Made în România. Postul de televiziune Profit TV a fost lansat oficial CITEȘTE ȘI Profit.ro a premiat antreprenori de succes și manageri de top români, dar și o liceană olimpică la Gala Povești cu Profit... Made în România. Postul de televiziune Profit TV a fost lansat oficial

Premierul ungar Viktor Orban și-a exprimat susținerea față de Nikola Gruevski în campania în vederea alegerilor legislative din Macedonia, la sfârșitul lui 2016, și a salutat eforturile partidului acestuia de a opri migranți care traversau balcanii către Europa de Vest.

Nikola Gruevski, care a demisionat în 2016, după zece ani la putere, a fugit din țară la șase luni după ce a fost condamnat la doi ani de închisoare, după ce a fost găsit vinovat de corupție.

Ministerul macedonean al Justiției a anunțat marți că va trimite autorităților ungare o cerere de extrădare a lui Gruevski.

Poliția macedoneană a emis un mandat de arestare pe numele lui Gruevski, care nu s-a prezentat la o convocare în vederea începeriiispășirii pedepsei, după ce justiția i-a respins, la 9 noiembrie, un recurs în vederea grațierii.

Gruevski a fugit din Macedonia la bordul unui automobil diplomatic ungar, via Albania și Muntenegru.

viewscnt
Afla mai multe despre
nikola gruevski
ungaria
macedonia