Gigantul german din domeniul software SAP, cu operațiuni și în România, semnează cea mai mare tranzacție de pe piața bulgară de birouri din 2021

Gigantul german din domeniul software SAP, cu operațiuni și în România, semnează cea mai mare tranzacție de pe piața bulgară de birouri din 2021
Florentina Dragu
Florentina Dragu
scris 20 oct 2021

Furnizorul german de software și servicii IT pentru companii SAP, cu operațiuni și în România, a semnat cea mai mare tranzacție pe piața imobiliară de birouri din Bulgaria din acest an.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară. Parteneri: 123 Credit, ARB, BCR, BRD, CEC Bank, PAID, XTB
25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Cum poate fi calibrat un buget în pandemie, ce soluții de finanțare sunt astăzi la îndemână și alte variante de sprijin pentru firme vor fi anunțate la Videoconferința Profit.ro IMM - Pregătim ieșirea din criză

Videoconferința, programată pentru 4 noiembrie și organizată împreună cu Nordis Group, Banca Transilvania, ING și Unicredit Bank, va fi transmisă în direct și la PROFIT NEWS TV. Detalii AICI

Compania germană a achiziționat clădirea de birouri Park Lane Office Center din Sofia, în schimbul căreia a plătit 49 milioane de euro.

Este cea mai mare tranzacție imobiliară pe segmentul clădirilor de birouri din țara vecină de la începutul anului, potrivit SAP.

Israelul susține că nu poate majora exporturile de gaze către UE, acordând prioritate acoperirii consumului intern CITEȘTE ȘI Israelul susține că nu poate majora exporturile de gaze către UE, acordând prioritate acoperirii consumului intern

Clădirea a fost dezvoltată de Park Lane Developments, parte a Lion’s Head – o platformă de investiții și gestionare a activelor, prezentă și pe piața din România. Lion’s Head administrează active în valoare de 350 milioane euro și un portofoliu de clădiri de birouri de clasă A, precum Oregon Park din București și două clădiri de birouri premium în Sofia.

Construcția Park Lane Office Center a fost finalizată în luna iunie a acestui an, iar clădirea găzduiește deja sediul central al Allianz Bulgaria pe 3 etaje, cu o suprafață totală pentru birouri de 6.000 mp.

Clădirea de birouri are o suprafață construită totală de 34.800 mp, 11 etaje și 2 niveluri subterane. Este situată într-una dintre zonele cu cea mai rapidă dezvoltare din Sofia, în apropierea centrului orașului și a Muntelui Vitosha.

SAP este unul dintre cei mai importanți jucători internaționali pe segmentul soluțiilor software pentru afaceri, având peste 102.000 angajați și afaceri de peste 27,3 miliarde de euro în 2020.

Înființat acum 21 de ani, centrul de dezvoltare SAP din Sofia, SAP Labs Bulgaria, este una dintre diviziile cheie și strategice ale SAP în regiunea Europei de Sud-Est. În prezent, în companie lucrează peste 1.250 de profesioniști, peste 80% din echipe dedicându-și activitatea serviciilor de tip cloud.

SAP România, subsidiara locală a SAP SE, și-a început activitatea în 2002 și are birouri locale în București, Timișoara și Cluj, prin intermediul cărora furnizează servicii de consultanță și de implementare a proiectelor bazate pe soluții SAP pentru clienți din Europa, Orientul Mijlociu și Africa.

SAP România a obținut afaceri de 431,8 milioane de lei în 2020, în coborâre cu 16,4% față de 2019, în timp ce profitul net a scăzut cu 36,4%, la 110,9 milioane de lei.

Numărul mediu de salariați a fost de 642 în 2020, de la 661 angajați în 2019 și 672 de salariați în 2018.

viewscnt
Afla mai multe despre
sap
achizitie cladire birouri
park lane office center sofia
sap bulgaria
lion's head