Grecia iese de sub supravegherea extinsă a Comisiei Europene

Grecia iese de sub supravegherea extinsă a Comisiei Europene
Profit.ro
Profit.ro
scris 10 aug 2022

Grecia va ieși, în data de 20 august, din așa-numitul cadru de supraveghere extinsă impus de Uniunea Europeană, a anunțat Ministerul de Finanțe de la Atena, o măsură care va da țării o mai mare libertate în elaborarea politicii economice, transmite Reuters.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

1 aprilie - Profit Health.forum Radiografia cheltuielilor din sănătate - cu sprijinul: Arpim, Bristol Meyers Squibb, Roche, Stada, MSD, UCB Pharma Romania
9 aprilie - Eveniment Profit.ro - Investiții vs Deficit: Provocări și riscuri sub impactul datoriei și deficitelor publice în creștere
23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară

Începând din anul 2018, evoluțiile și politicile economice ale Greciei au fost monitorizate de Comisia Europeană, în regim de supraveghere extinsă, după ce începând din 2010 și până în 2015, Atena a avut nevoie de trei pachete internaționale de asistență de la Uniunea Europeană și FMI, cu o valoare totală de peste 260 de miliarde de euro, scrie Agerpres.

Rușii nu mai au voie să viziteze castelul Vincennes CITEȘTE ȘI Rușii nu mai au voie să viziteze castelul Vincennes

"După 12 ani, un capitol dificil pentru țara noastră se va încheia. Grecia revine la o normalitate europeană și nu va mai fi o excepție în zona euro", a declarat ministrul grec al Finanțelor, Christos Staikouras. Potrivit acestuia, faptul că autoritățile de la Atena și-au îndeplinit cea mai mare parte a angajamentelor și promisiunilor asumate față de Bruxelles a fost confirmat într-o scrisoare trimisă de vicepreședintele Comisiei Europene, Valdis Dombrovskis, și comisarul european pentru Afaceri Economice, Paolo Gentiloni.

Ieșirea Greciei de sub supravegherea extinsă a Comisiei Europene va însemna un grad de libertate mai mare în implementarea politicii economice și va aduce țara mai aproape de obiectivul său de a redobândi un rating de tip 'investment grade' (-recomandat pentru investii-nr.), a mai spus Staikouras.

Începând din 2018, când s-au finalizat programele de asistență, Grecia și-a asigurat necesitățile de finanțare exclusiv de pe piață.

Cadrul de supraveghere extinsă a permis Comisiei Europene să monitorizeze cu atenție modul în care autoritățile de la Atena își respectă angajamentele în materie de reforme structurale pentru a susține o creștere economică sustenabilă

viewscnt
Afla mai multe despre
grecia
comisia europeana