Grecia introduce amenzi lunare pentru unii nevaccinați. Premier - „M-a chinuit personal.”

Grecia introduce amenzi lunare pentru unii nevaccinați. Premier - „M-a chinuit personal.”
Profit.ro
Profit.ro
scris 1 dec 2021

Persoanele nevaccinate anti-Covid din Grecia, în vârstă de peste 60 de ani, care nu se vor programa pentru administrarea primei doze de vaccin până la data de 16 ianuarie, vor plăti o amendă administrativă în valoare de 100 de euro pe lună. Această sumă va fi depusă într-un fond special care va contribui la finanțarea spitalelor, scrie publicația Kathimerini.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

1 aprilie - Profit Health.forum Radiografia cheltuielilor din sănătate - cu sprijinul: Arpim, Bristol Meyers Squibb, Roche, Stada, MSD, UCB Pharma Romania
9 aprilie - Eveniment Profit.ro - Investiții vs Deficit: Provocări și riscuri sub impactul datoriei și deficitelor publice în creștere
23 aprilie - Maratonul de Educație Financiară

Premierul grec, Kyriakos Mitsotakis, a anunțat această măsură, mărturisind că decizia de impunere a vaccinării obligatorii pentru cetățenii de peste 60 de ani a fost o decizie „care l-a chinuit personal”, arată G4Media.

Proleasing Motors, rezultate record la aniversarea de 20 de ani și planuri pentru noi investiții în dezvoltare sustenabilă și proiecte de modernizare CITEȘTE ȘI Proleasing Motors, rezultate record la aniversarea de 20 de ani și planuri pentru noi investiții în dezvoltare sustenabilă și proiecte de modernizare

Potrivit unor surse din cadrul guvernului grec, la luarea acestei hotărâri au contribuit cinci date științifice și operaționale:

– 9 din 10 decese cauzate de COVID implică cetățeni cu vârsta de peste 60 de ani

– 7 din 10 pacienți intubați au peste 60 de ani

– 8 din 10 pacienți intubați sunt nevaccinați

– În ultima lună, ritmul de creștere a programărilor pentru prima doză de vaccin la grupa de populație de peste 60 de ani este de doar 3% față de 5-15% la alte vârste, în timp ce riscul este invers proporțional pentru această categorie de populație.

Cum să-ți optimizezi site-ul web CITEȘTE ȘI Cum să-ți optimizezi site-ul web

– În țări precum Portugalia și Danemarca, care au realizat vaccinarea în proporție de 99% pentru acest grup, presiunea asupra sistemului de sănătate și pierderea de vieți omenești este de până la 10 ori mai mică decât în Grecia.

Mai exact, comparând situația din Grecia cu cea din alte țări, conform ultimelor date disponibile, se observă că procentul cetățenilor vaccinați cu vârsta peste 60 de ani se ridică la un impresionant 99,5% în Portugalia. Foarte aproape se situează și Danemarca, cu aproape 99,1%, în timp ce în Suedia procentul ajunge la 93,1%.

În același timp, în Grecia numărul persoanelor vaccinate cu vârsta peste 60 de ani se ridică la aproximativ 83%.

viewscnt
Afla mai multe despre
grecia
vaccin