Grecia prelungește serviciul militar

Grecia prelungește serviciul militar
Profit.ro
Profit.ro
scris 23 ian 2021

Termenul de efectuare a serviciului militar în Grecia va crește de la 9 la 12 luni în cadrul unei măsuri de ''consolidare a forțelor armate'', a anunțat vineri ministrul grec al Apărării, Nikos Panagiotopoulos, relatează AFP.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară. Parteneri: 123 Credit, ARB, BCR, BRD, CEC Bank, PAID, UNSAR, XTB
25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Această decizie va intra în vigoare din luna mai și survine într-un context de tensiuni sporite cu Turcia, a precizat ministrul.

Biden poate produce valuri mari în economia Turciei CITEȘTE ȘI Biden poate produce valuri mari în economia Turciei

Cu toate acestea, durata serviciului militar va putea fi menținută, potrivit ministrului grec, la 9 luni pentru tinerii care optează să fie trimiși în zonele de frontieră cu Turcia, în special în regiunea râului Evros și pe anumite insule din Marea Egee, scrie Agerpres.

De luni de zile, tensiunile cu Turcia au crescut în legătură cu explorarea rezervelor de hidrocarburi din Mediterana de Est în zonele maritime disputate cu Grecia și Cipru.

Criza dintre Atena și Ankara s-a intensificat odată cu desfășurarea în august de către Turcia a navei de cercetare seismică Oruç Reis însoțită de nave militare în aceste zone disputate din Mediterana de Est.

Într-un aparent gest de detensionare, Ankara a anunțat la sfârșitul lunii noiembrie revenirea în port a navei Oruç Reis. Grecia și Turcia, membre NATO, au fost de asemenea de acord să reia luni discuțiile în vederea soluționării litigiului.

viewscnt
Afla mai multe despre
grecia
serviciu militar