Guvernul ceh propune limite ale temperaturilor interioare în cazul unei crize energetice la iarnă

Guvernul ceh propune limite ale temperaturilor interioare în cazul unei crize energetice la iarnă
Profit.ro
Profit.ro
scris 12 aug 2022

Ministerul ceh al Industriilor a propus limitarea încălzirii la iarnă la 18 grade Celsius în birouri, 19 grade în instituțiile de învățământ și 20 de grade în centrele medicale, în cazul unei crize de combustibili în urma războiului din Ucraina, relatează agenția EFE.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Propunerea corespunde obiectivului Comisiei Europene de reducere a consumului de gaz cu 15% până în martie 2023, scrie Agerpres.

Coca-Cola HBC a suferit o lovitură de 190 de milioane de euro de pe urma ieșirii din Rusia CITEȘTE ȘI Coca-Cola HBC a suferit o lovitură de 190 de milioane de euro de pe urma ieșirii din Rusia

Această propunere se regăsește într-un proiect de act normativ ce cuprinde un tabel detaliat al temperaturii maxime admise în urma pornirii sistemelor de încălzire în funcție de tipul încăperii.

Astfel, în birouri, camere de hotel, bucătării, camere de zi sau camere ale copiilor temperatura ar trebui limitată la 18 grade Celsius, iar în instituțiile de învățământ, inclusiv școli și grădinițe, la maxim 19 grade.

În spitale temperatura maximă ce se regăsește în respectiva propunere este de 20 de grade Celsius, indiferent că este vorba despre rezervele unde sunt internați bolnavii, de cabinete sau săli de operație.

Statele UE au convenit o reducere voluntară a consumului lor de gaze cu 15% până în martie 2023, reducere pe care însă Comisia Europeană o poate face să devină obligatorie în cazul unui risc de ''penurie gravă'', ce ar putea surveni în eventualitatea sistării furnizării gazelor rusești în contextul războiului din Ucraina sau al sancțiunilor impuse Rusiei, dar aplicarea acestui acord prevede mai multe excepții pentru unele state membre.

viewscnt
Afla mai multe despre
cehia
energie