Guvernul Cehiei impune vaccinarea obligatorie pentru anumite categorii profesionale

Guvernul Cehiei impune vaccinarea obligatorie pentru anumite categorii profesionale
Profit.ro
Profit.ro
scris 7 dec 2021

Guvernul ceh va ordona vaccinarea împotriva COVID-19 pentru persoanele care lucrează în spitale și casele de bătrâni, precum și pentru ofițerii de poliție, soldați și alte profesii și pentru toți cetățenii cu vârste de cel puțin 60 de ani, a declarat ministrul Sănătății, Adam Vojtech, transmite Reuters.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară. Parteneri: 123 Credit, ARB, BCR, BRD, CEC Bank, PAID, UNSAR, XTB
25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Țara de 10,7 milioane de locuitori este în urma mediei Uniunii Europene la vaccinările împotriva Covid-19 și trece printr-un alt val de infecții care a forțat spitalele să reducă îngrijirile non-urgente și să ceară ajutor armatei și voluntarilor, scrie News.ro.

4 aspecte importante de luat în considerare atunci când alegeți un ERP pentru hoteluri și restaurante CITEȘTE ȘI 4 aspecte importante de luat în considerare atunci când alegeți un ERP pentru hoteluri și restaurante

Austria vecină va impune vaccinarea tuturor cetățenilor, din februarie, iar alte țări, inclusiv Germania, discută despre vaccinarea obligatorie împotriva Covid-19.

”Alte țări merg pe această cale. Este o tendință care va predomina în toată Europa”, a spus Vojtech, vorbind cu reporterii online deoarece este izolat după ce a fost testat pozitiv pentru coronaviru., El a afirmat că ministerul său va emite un decret prin care vaccinul pentru COVID-19 va fi adăugat în această săptămână la alte vaccinări obligatorii, confirmând informațiile anterioare din presă.

Celor care refuză vaccinarea li se va interzice să lucreze în profesiile selectate, a spus el.

Ordinul ar trebui să intre în vigoare din martie, dar ar putea avea o durată de viață scurtă, cel puțin în forma sa actuală, deoarece un nou guvern de centru-dreapta, care ar putea prelua puterea de săptămâna viitoare, a protestat împotriva vaccinărilor obligatorii în funcție de vârstă.

Un membru de rang înalt al viitoarei coaliții a declarat în weekend că viitorul Cabinet va renunța la obligativitatea vaccinării pentru cetățenii de peste 60 de ani, dar ar putea păstra obligativitatea pentru anumite profesii.

”Suntem convinși că aceasta este calea cea bună în principiu”, a spus ministrul.

Doar 59,6% dintre cehi sunt vaccinați, comparativ cu media UE de 66,4%, potrivit Centrului European pentru Prevenirea și Controlul Bolilor (ECDC).

Proprietarii de restaurante se revoltă: Peste 30% din afaceri, închise. Vrem permiterea funcționării între orele 05.00 – 02.00 și program nelimitat de Revelion CITEȘTE ȘI Proprietarii de restaurante se revoltă: Peste 30% din afaceri, închise. Vrem permiterea funcționării între orele 05.00 – 02.00 și program nelimitat de Revelion

Un sondaj de opinie al agenției STEM publicat vineri a arătat că 19% din populație este împotriva vaccinării.

Populația este împărțită în mod egal în ceea ce privește susținerea sau respingerea vaccinării obligatorii.

Republica Cehă a raportat 33.768 de decese cauzate de coronavirus de la începutul pandemiei, una dintre cele mai grave rate pe cap de locuitor la nivel global.

viewscnt
Afla mai multe despre
cehia
vaccinare