Guvernul format de dreapta și extrema dreaptă în Austria a depus jurământul

Guvernul format de dreapta și extrema dreaptă în Austria a depus jurământul
Profit.ro
Profit.ro
scris 18 dec 2017

Noul Guvern austriac, condus de Sebastian Kurz, în vârstă de 31 de ani, a depus jurământul luni, la Viena, semnând astfel venirea la putere a unei coaliții formate de dreapta și extrema dreaptă, relatează AFP.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Kurz - noul cancelar care provine din rândul partidul conservator ÖVP și cel mai tânăr lider din lume - a fost învestit de către șeful statului Alexander Van der Bellen, alături de vicecancelarul Heinz-Christian Strache, liderul partidului de extremă dreapta FPÖ, într-o ceremonie transmisă în direct de televiziunea publică, scrie News.ro.

Concomitent, nu departe de palatul prezidențial, unde a avut loc învestirea noului Executiv, câteva mii de persoane manifestau împotriva participării FPÖ la Guvern, adunate în spatele unor banderole care proclamau ”naziștii afară” sau ”moarte fascismului”.

Consiliul Concurenței a autorizat tranzacția prin care OTP Bank preia Banca Românească. Banca ungară urcă pe locul 8 în Topul băncilor din România CITEȘTE ȘI Consiliul Concurenței a autorizat tranzacția prin care OTP Bank preia Banca Românească. Banca ungară urcă pe locul 8 în Topul băncilor din România

Manifestanții, între care mulți tineri, erau încadrați de importante forțe de poliție, care au canalizat adunarea în Piața Eroilor, un loc emblematic al istoriei austriece, în care Adolf Hitler a susținut un discurs în 1938 în care a anunțat alipirea Austriei la Germania.

Șeful statului Alexander Van der Bellen, un ecologist liberal, s-a declarat conștient de faptul că unii sunt ”sceptici, chiar ostili” noii majorități.

”Așa este în democrație”, a comentat el, punând în funcție 13 miniștri, dintre care șase FPÖ.

El a îndemnat noul Guvern al lui Kurz ”să respecte istoria austriacă (...), paginile sale pozitive și paginile întunecate”, ”să respecte drepturile minorităților și pe cele ale celor care gândesc altfel”.

Alianța ÖVP/FPÖ încununează un an fast pentru extrema dreaptă în Europa, care a realizat de asemene o ascensiune puternică în Olanda, în Franța și în Germania, fără însă să reușească să intre la putere.

Negocierile între cele două partide au fost angajate după alegerile legislative anticipate de la 15 octombrie, câștigate de conservatori.

FPÖ va dispune pentru prima oară de trei miniștri regalieni în Guvern - și anume la Apărare, Interne și Externe, ultimele două potofolii scăpându-i până în prezent.

FPÖ a guvernat deja cu conservatorii din 2000 în 2007, o instalare la putere care a condus atunci la adoptatea, pe o perioadă de câteva luni, a unor sancțiuni europene.

viewscnt
Afla mai multe despre
austria
sebastian kurz