IKEA a decis să-și lichideze divizia din Rusia

IKEA a decis să-și lichideze divizia din Rusia
Profit.ro
Profit.ro
scris 17 aug 2022

Gigantul suedez de mobilă IKEA a decis să-și lichideze unitatea din Rusia, societatea cu răspundere limitată IKEA Dom, reducându-și și mai mult operațiunile după o prezență de peste un deceniu în țară, a arătat un document corporativ, transmite Reuters.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

1 aprilie - Profit Health.forum Radiografia cheltuielilor din sănătate - cu sprijinul: Arpim, Bristol Meyers Squibb, Roche, Stada, MSD, UCB Pharma Romania
9 aprilie - Eveniment Profit.ro - Investiții vs Deficit: Provocări și riscuri sub impactul datoriei și deficitelor publice în creștere
23 aprilie - Maratonul de Educație Financiară

Zeci de mărci de consum și-au suspendat operațiunile în Rusia după ce Moscova a trimis zeci de mii de militari în Ucraina pe 24 februarie, printre companiile care au anunțat planuri pentru o ieșire definitivă aflându-se H&M, IKEA și Nike, scrie News.ro.

Muncitorii moldoveni pleacă rapid din Rusia CITEȘTE ȘI Muncitorii moldoveni pleacă rapid din Rusia

IKEA, cel mai mare brand de mobilă din lume, și-a închis magazinele în martie și a declarat că va vinde fabrici, va închide birouri și își va reduce forța de muncă de 15.000 de oameni din Rusia.

Grupul Ingka, proprietar de magazine IKEA și unul dintre cei mai importanți proprietari de centre comerciale din lume, și-a menținut, totuși, deschise mall-urile sale ”Mega” din Rusia.

Luni, IKEA și-a încheiat ultimele vânzări online, care fuseseră redeschise în iulie.

Potrivit datelor înregistrate în baza de date Spark a agenției de presă Interfax, a companiilor rusești, Ingka Holding Europe B.V. a decis să lichideze IKEA Dom, la care este unicul proprietar.

IKEA Dom a fost înființată în iulie 2006.

În iunie, Grupul Ingka a declarat că este deschis să se întoarcă în Rusia într-o zi, dar că în prezent nu există condiții.

Ingka Group nu a răspuns imediat, la o solicitare a Reuters pentru un comentariu.

viewscnt
Afla mai multe despre
ikea
rusia