Încă trei regiuni din Polonia cedează și renunță la rezoluțiile anti-LGBT pentru a nu rămâne fără bani europeni

Încă trei regiuni din Polonia cedează și renunță la rezoluțiile anti-LGBT pentru a nu rămâne fără bani europeni
scris 28 sep 2021

Alte trei regiuni din Polonia și-au revocat rezoluțiile anti-LGBT pentru a nu rămâne fără fondurile europene, relatează Euronews. Anterior, Uniunea Europeană a anunțat că regiunile care au adoptat astfel de declarații discriminatorii nu vor mai primi bani europeni.

Evenimente:
21 martie - Maraton Profit News TV Economia Sustenabila (ediția a II-a) – cu sprijinul: ACUE, Auchan, Liberty, OMV Petrom, Romgaz, Tinmar Energy, Transgaz, Hidroelectrica, Borsec, Nuclearelectrica
26 martie - Maraton Medika TV Inovație în estetică - cu sprijinul: Regina Maria
28 martie - Eveniment Profit.ro IMM (ediția a IV-a) - cu sprijinul: CEC Bank, Raiffeisen Bank, Porsche Finance Group Romania (Sharetoo - Abonamentul Auto), UniCredit Bank, Garanti BBVA și REI Grup

Urmărește-ne și pe Google News

Consilierii locali din regiunea Malopolska, din sudul țării, au confirmat că au revocat rezoluția prin care regiunea se autoproclama „liberă de LGBT”, arată Digi 24.

Un nou studiu IRES identifică factorii-cheie pentru trecerea consumatorilor români de la fumat la produse cu risc redus CITEȘTE ȘI Un nou studiu IRES identifică factorii-cheie pentru trecerea consumatorilor români de la fumat la produse cu risc redus

Și autoritățile din provinciile sud-estice Lublin și Podkarpackie au renunțat la rezoluțiile lor, conform agenției poloneze de presă PAP.

Săptămâna trecută, regiunea Swietokrzyskie a devenit prima regiune poloneză care renunță la rezoluția discriminatorie promovată anterior de guvernul ultraconservator de la Varșovia.

În 2019, zeci de municipii și regiuni din Polonia s-au declarat „libere de LGBT”. 

Era predictibil falimentul City Insurance? CITEȘTE ȘI Era predictibil falimentul City Insurance?

După ce Uniunea Europeană a avertizat că va opri intrarea a milioane de euro în fonduri europene în Polonia din cauza acestor rezoluții discriminatorii, guvernul PiS le-a cerut autorităților regionale să renunțe la ele.

La începutul anului, ca răspuns la aceste măsuri ale autorităților poloneze, Parlamentul European a aprobat o rezoluție prin care a declarat Uniunea Europeană „o zonă de libertate pentru comunitatea LGBT”.

viewscnt
Afla mai multe despre
lgtb
polonia