Încrederea rușilor în Putin a ajuns la cel mai scăzut nivel din ultimii 13 ani

Încrederea rușilor în Putin a ajuns la cel mai scăzut nivel din ultimii 13 ani
Profit.ro
Profit.ro
scris 22 ian 2019

Încrederea publică în președintele rus Vladimir Putin a ajuns la cel mai scăzut nivel din ultimii 13 ani, conform unui sondaj de opinie al statului, scrie Reuters.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

1 aprilie - Profit Health.forum Radiografia cheltuielilor din sănătate - cu sprijinul: Arpim, Bristol Meyers Squibb, Roche, Stada, MSD, UCB Pharma Romania
9 aprilie - Eveniment Profit.ro - Investiții vs Deficit: Provocări și riscuri sub impactul datoriei și deficitelor publice în creștere
23 aprilie - Maratonul de Educație Financiară

Sondajul, efectuat de Centrul de Cercetare a Opiniei Publice, a stabilit că încrederea în Putin a scăzut la 33,4%, cel mai scăzut nivel din 2006, scrie News.ro.

Google, amendată cu 50 milioane euro pentru încălcarea regulilor GDPR CITEȘTE ȘI Google, amendată cu 50 milioane euro pentru încălcarea regulilor GDPR



Rezultatele nu reprezintă o problemă imediată pentru Putin care a câștigat categoric alegerile din martie 2018, obținând astfel un nou mandat de șase ani. Însă ar putea oferi încredere potențialilor viitori contracandidați.

Rata de aprobare a lui Putin, care este diferită de încrederea în președintele rus, este în continuare ridicată – 60%. Însă și aceasta a scăzut de la vârful de 90% din cauza scăderii veniturilor și a unor decizii ale guvernului de a crește vârsta de pensionare.

Rata de încredere a lui Putin și-a atins maximul de 71% în iulie 2015, după ce Rusia a anexat Crimeea de la Ucraina în 2014.

Chiar înainte de alegerile de alegerile de anul trecut, rata de încredere a președintelui rus era de 55,3%. De atunci, încrederea publică în Putin a scăzut constant.

Putin rămâne, însă, politicianul în care rușii au cea mai mare încredere.

Următorii doi pe această listă sunt ministrul Apărării Sergei Shoigu și ministrul de Externe Sergei Lavrov, cu 13% respectiv 9,3%.

viewscnt
Afla mai multe despre
rusia
vladimir putin