Kievul anunță că a respins un atac în apropiere de Blahodatne, după ce Wagner a spus că l-a cucerit

Kievul anunță că a respins un atac în apropiere de Blahodatne, după ce Wagner a spus că l-a cucerit
Profit.ro
Profit.ro
scris 29 ian 2023

Armata ucraineană anunță duminică respingerea unui atac în apropierea satului Blahodatne, în regiunea Donețk, în estul Ucrainei, în timp ce grupul paramilitar rus Wagner dă asigurări că l-a cucerit, relatează AFP.

Evenimente:
21 martie - Maraton Profit News TV Economia Sustenabila (ediția a II-a) – cu sprijinul: ACUE, Auchan, Liberty, OMV Petrom, Romgaz, Tinmar Energy, Transgaz, Hidroelectrica, Borsec, Nuclearelectrica
26 martie - Maraton Medika TV Inovație în estetică - cu sprijinul: Regina Maria
28 martie - Eveniment Profit.ro IMM (ediția a IV-a) - cu sprijinul: CEC Bank, Raiffeisen Bank, Porsche Finance Group Romania (Sharetoo - Abonamentul Auto), UniCredit Bank, Garanti BBVA și REI Grup

Urmărește-ne și pe Google News

Trupele Kievului ”au respins atacuri în apropiere (...) de Blahodatne” și în alte 13 localități în regiunea Donețk, dă asigurări, în comunicatul său zilnic, Statul Major ucrainean.

Însă grupul Wagner a anunțat un pic mai înainte că unități ale sale au preluat controlul asupra satului.

Șeful militar al NATO: Suntem pregătiți de confruntare directă cu Rusia. Industria statelor membre trebuie reorientată militar. Ford a produs doar pentru armată în WW2 CITEȘTE ȘI Șeful militar al NATO: Suntem pregătiți de confruntare directă cu Rusia. Industria statelor membre trebuie reorientată militar. Ford a produs doar pentru armată în WW2

”Unitățile Wagner PMC au cucerit Blahodatne. Blahodatne este sub controlul nostru”, a anunțat șeful grupului paramilitar, Evgheni Progojin, citat de serviciul său de presă.

Ministerul rus al Apărării nu a confirmat cucerirea în acest stadiu.

Moscova a transformat cucerirea întregii regiuni separatiste Donețk - căreia președintele rus Vladimir Putin i-a proclamat anexarea la sfârșitul lui septembrie - în principalul obiectiv al Războiului rus în Ucraina.

Kievul a anunțat recent că trupe rusești și-au sporit atacurile în estul Ucrainei, mai ales împotriva orașelor Vugledar și Bahmut.

Rusia a cucerit în ianuarie, în urma unor confruntări armate intense, orășelul Soledar, o primă victorie după mai multe luni de înfrângeri pe câmpul de luptă.

Blahodatne se află la nord de Bahmut, un oraș pe care Moscova vrea să-l cucerească de luni de zile și unde au loc unele dintre cele mai violente confruntări armate de la începutul invaziei ruse a Ucrainei, la 24 februarie.

Guvernatorul local Pavlo Kirilenko a semnalat duminică faptul că cinci civili au fost uciși în atacuri în regiunea Donețk, în ultima zi, inclusiv o persoană la Bahmut.

viewscnt
Afla mai multe despre
ucraina
razboi
wagner
blahodatne