Lira turcească înregistrează în octombrie cea mai slabă evoluție în rândul monedelor importante, din cauza incursiunii armatei Turciei în Siria

Lira turcească înregistrează în octombrie cea mai slabă evoluție în rândul monedelor importante, din cauza incursiunii armatei Turciei în Siria
Profit.ro
Profit.ro
scris 15 oct 2019

Lira turcească înregistrează în octombrie cea mai slabă evoluție în rândul monedelor importante, din cauza incursiunii armatei Turciei în nordul Siriei, evoluție cu atât mai negativă cu cât majoritatea monedelor emergente au o tendință ascendentă, transmite Reuters.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară. Parteneri: 123 Credit, ARB, BCR, BRD, CEC Bank, PAID, UNSAR, XTB
25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

ULTIMA ORĂ Nouriel Roubini, "Dr. Doom", vine în România. Detalii AICI

În această lună, lira turcească s-a depreciat cu 5% față de dolarul american, în timp ce componenta pentru piețe emergente a indicelui MSCI a avansat cu 1,3%, scrie News.ro.

Oamenii Guvernului nu sunt lăsați la greu: Purtătorul de cuvânt al Executivului - trimis consul la Shanghai CITEȘTE ȘI Oamenii Guvernului nu sunt lăsați la greu: Purtătorul de cuvânt al Executivului - trimis consul la Shanghai

Aprecierea valutelor pe piețele emergente este susținută de semnele privind un acord comercial parțial între Statele Unite și China, precum și de măsurile de stimulare, dar observatorii Turciei sunt îngrijorați de avertismentele privind impunerea de sancțiuni din cauza acțiunilor din Siria.

Președintele american Donald Trump a avertizat ”că vor fi impuse sancțiuni mari Turciei”, după ce amenințase deja că va ”distruge” economia aliatului său din NATO, dacă atacul împotriva forțelor kurde din nordul Siriei va merge prea departe.

Guvernele europene au convenit la rândul lor, luni, să limiteze exporturile de arme în Turcia, cu toate că nu au anunțat un embargou oficial al UE împotriva acestei țări, care a contribuit la oprirea venirii refugiaților din Siria și alte țări învecinate.

JPMorgan a identificat lira turcească și rubla rusească drept cele mai expuse monede la incertitudinile politice. Goldman Sachs a avertizat în legătură cu riscurile geopolitice și ale politicii economice din Turcia, în timp ce Rabobank a lansat săptămâna trecută întrebarea dacă lira turcească nu ar fi în pragul unei noi crize.

viewscnt
Afla mai multe despre
lira turceasca
moneda