Lockdown-ul din Austria se va încheia luni, mai puțin pentru persoanele nevaccinate

Lockdown-ul din Austria se va încheia luni, mai puțin pentru persoanele nevaccinate
Profit.ro
Profit.ro
scris 7 dec 2021

Lockdown-ul instituit în Austria în urmă cu trei săptămâni pentru a lupta împotriva epidemiei de COVID-19 va lua sfârșit luni, așa cum a fost prevăzut inițial, mai puțin pentru persoanele nevaccinate, a anunțat guvernul de la Viena, pe fondul oboselii populației, transmite AFP.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară. Parteneri: 123 Credit, ARB, BCR, BRD, CEC Bank, PAID, UNSAR, XTB
25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

"Avem o tendință pozitivă" de scădere a infectărilor și "am convenit să punem capăt lockdown-ului", a declarat noul cancelar, conservatorul Karl Nehammer.

4 aspecte importante de luat în considerare atunci când alegeți un ERP pentru hoteluri și restaurante CITEȘTE ȘI 4 aspecte importante de luat în considerare atunci când alegeți un ERP pentru hoteluri și restaurante

"(Criza) coronavirusului îi apasă pe oameni. Iar pentru mulți, limita rezonabilului a fost depășită", a afirmat el luni, cu ocazia ceremoniei de învestire în funcție, promițând să pună capăt "divizărilor" din societate.

Miercuri vor fi detaliate etapele acestei redeschideri treptate, de la care vor fi exceptate persoanele care nu s-au vaccinat sau nu pot prezenta un certificat de anticorpi care să ateste o trecere recentă prin boală. "Vom fi cât se poate de prudenți"', a dat asigurări Nehammer, în contextul în care spitalele rămân sub presiune.

Marți au fost raportate puțin peste 4.200 de cazuri noi de infectare cu coronavirus, față de 16.000 în punctul maxim al valului epidemic la mijlocul lunii noiembrie.

În spitale se mai află însă peste 3.000 de pacienți infectați cu coronavirus, dintre care 670 la terapie intensivă, cel mai mare număr înregistrat în acest an.

Confruntată cu riscul umplerii spitalelor și cu o rată de vaccinare ajunsă la doar 66%, Austria a decis să restrângă din nou libertățile începând cu 22 noiembrie.

În acest timp, locuitorii, chiar și cei vaccinați, nu au, teoretic, permisiunea de a-și părăsi locuințele decât pentru a merge la muncă, la medic, la cumpărături esențiale sau pentru a face sport în aer liber.

Școlile au rămas deschise, însă magazinele cu produse neesențiale, restaurantele, sălile de concerte și de cinema s-au închis, ceea ce provoacă pierderi săptămânale de 800 milioane de euro economiei naționale, potrivit institutului de cercetări economice Wifo.

Mult timp situată sub media europeană, rata de vaccinare a crescut în ultimele săptămâni, ajungând la 71,2%, în perspectiva introducerii obligativității vaccinării din februarie 2022.

"Trebuie să luăm act de faptul că virusul va face parte din viața noastră și că doar o acoperire vaccinală suficientă ne va permite să evităm alte lockdown-uri", a subliniat cancelarul.

Obligativitatea vaccinării divizează societatea, iar în fiecare sâmbătă zeci de mii de persoane manifestează în Austria de la anunțarea proiectului de lege.

viewscnt
Afla mai multe despre
austria
lockdown