Macedonia de Nord mizează pe canabisul medicinal pentru stimularea economiei și exporturilor

Macedonia de Nord mizează pe canabisul medicinal pentru stimularea economiei și exporturilor
Profit.ro
Profit.ro
scris 18 sep 2019

Macedonia de Nord a legalizat canabisul în scop medicinal în anul 2016, alăturându-se unui număr din ce în ce mai mare de țări care au făcut același lucru precum Marea Britanie, Grecia, Thailanda și unele state americane.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Începând din 2017, Macedonia de Nord a emis 28 de autorizații pentru cultivarea și producția de ulei de canabis și alte 15 companii așteaptă să își primească autorizațiile. Însă până acum cantitatea produsă este foarte mică iar exporturile sunt la nivelul zero deoarece producătorii trebuie să își perfecționeze competențele, scrie Agerpres.

Pentru a stimula exporturile de canabis, autoritățile de la Skopje vor modifica și legislația. "Ne așteptăm ca această industrie să genereze până la un procent din PIB", a declarat ministrul Sănătății, Venko Filipce.

ULTIMA ORĂ Tranzacție: Compania de investiții Greenbridge Partners a cumpărat producătorul român de mobilă Rus Savitar, printre principalii jucători din România CITEȘTE ȘI ULTIMA ORĂ Tranzacție: Compania de investiții Greenbridge Partners a cumpărat producătorul român de mobilă Rus Savitar, printre principalii jucători din România

Pentru a promova această industrie, premierul Zoran Zaev s-a întâlnit cu investitorul american Michael Straumietis, care a fondat compania Advanced Nutrients, specializată în producția de substanțe nutritive pentru plantele de canabis. "Această țară are un potențial imens și sunt încântat să mă alătur eforturilor pentru a face din Macedonia de Nord una din primele superputeri europene în domeniul canabisului", a scris Michael Straumietis pe contul său de Instagram.

Potrivit unui raport al Imarc, valoarea pieței de canabis medicinal ar putea crește până la 44 miliarde dolari în 2024, de la o valoare estimată la 13,4 miliarde dolari în 2018.

viewscnt
Afla mai multe despre
macedonia de nord
canabis