Ministrul austriac al Sănătății demisionează, declarându-se surmenat

Ministrul austriac al Sănătății demisionează, declarându-se surmenat
Profit.ro
Profit.ro
scris 13 apr 2021

Ministrul austriac al sănătății, Rudolf Anschober, a anunțat că demisionează, din cauza faptului că este surmenat în contextul pandemiei de COVID-19, iar sănătatea sa a fost afectată, informează Reuters și dpa.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară. Parteneri: 123 Credit, ARB, BCR, BRD, CEC Bank, PAID, UNSAR, XTB
25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Rudolf Anschober este membru al partidului Verzilor, partener în cadrul coaliției de guvernare din Austria, conduse de conservatori. Funcția de ministru al sănătății a devenit una cheie în contextul pandemiei. Anschober a deținut această funcție timp de 14 luni, scrie Agerpres.

Cum să reîmprospătezi online aerul și...cifra de afaceri CITEȘTE ȘI Cum să reîmprospătezi online aerul și...cifra de afaceri

"Eu... nu vreau să mă distrug. Mi-am dat seama că trebuie să apăs frâna de urgență în ce mă privește", a spus Anschober, 60 de ani, într-un scurt comunicat transmis mass-media, adăugând că a avut recent probleme cu tensiunea arterială și este epuizat. El a mai subliniat că țara are nevoie de un ministru perfect sănătos în această fază.

Armata Selectării Atente a Plasticului (ASAP), program de colectare selectivă a deșeurilor în școli, lansat deja în București, se extinde în Brașov. Obiectiv: implementarea în toate școlile din România până la finalul lui 2025 CITEȘTE ȘI Armata Selectării Atente a Plasticului (ASAP), program de colectare selectivă a deșeurilor în școli, lansat deja în București, se extinde în Brașov. Obiectiv: implementarea în toate școlile din România până la finalul lui 2025

Înainte de a fi ministru al sănătății, Anschober a trecut printr-un burn-out în timp ce era ministru în landul federal Austria Superioară.

Desemnat cel mai popular ministru în vara anului trecut de un sondaj realizat de un tabloid, peste cancelarul conservator Sebastian Kurz cu care ecologiștii sunt în coaliție, "Rudi' asigura la acea dată că a fost "surprins' de colaborarea bună la nivelul guvernului. 'Aparent, în fața crizei, oamenii sunt un singur corp', declara fostul deputat. "Una dintre calitățile mele este că am devenit foarte calm în situații de criză", mai afirmase atunci Anschober.

Janos Egly, Executive Director Accenture Industry X Romania CITEȘTE ȘI Janos Egly, Executive Director Accenture Industry X Romania

Cu toate acestea, el a fost responsabil de numeroase erori tehnice în seria de reglementări emise de ministerul său în timpul pandemiei. Recent, el a fost criticat și pentru problemele de la începutul campaniei de vaccinare și pentru eșecuri în comunicare, ceea ce a generat uneori conflicte deschise cu Sebastian Kurz.

Retragerea lui Anschober înseamnă că Sebastian Kurz va trebui să înlocuiască pentru a doua oară un membru al guvernului său. În ianuarie, ministrul Muncii, Christine Aschbacher, a demisionat după acuzații potrivit cărora și-ar fi plagiat teza de masterat și disertația.

EFdeN, cu sprijinul ENGIE, pune România pe harta inovației sustenabile. Prestigioasa competiție de locuințe solare, Solar Decathlon Europe 2023, se va desfășura la București CITEȘTE ȘI EFdeN, cu sprijinul ENGIE, pune România pe harta inovației sustenabile. Prestigioasa competiție de locuințe solare, Solar Decathlon Europe 2023, se va desfășura la București

Capitala Viena și alte regiuni din estul Austriei sunt în lockdown de la începutul lunii aprilie din cauza numărului mare de infectări cu noul coronavirus.

viewscnt
Afla mai multe despre
rudolf anschober
covid-19