Muntenegru devine primul stat liber de coronavirus din Europa

Muntenegru devine primul stat liber de coronavirus din Europa
Profit.ro
Profit.ro
scris 25 mai 2020

Statul Muntenegru nu mai avea, duminică, pe teritoriul său nicio persoană confirmată ca fiind infectată cu coronavirusul SARS-CoV-2, devenind astfel prima țară din Europa liberă de coronavirus, la 68 de zile după ce a înregistrat primul său caz de COVID-19, arată datele Institutului de sănătate națională al Muntenegrului (IJZ), citate luni de agenția croată de presă HINA.

Evenimente:
21 martie - Maraton Profit News TV Economia Sustenabila (ediția a II-a) – cu sprijinul: ACUE, Auchan, Liberty, OMV Petrom, Romgaz, Tinmar Energy, Transgaz, Hidroelectrica, Borsec, Nuclearelectrica
26 martie - Maraton Medika TV Inovație în estetică - cu sprijinul: Regina Maria
28 martie - Eveniment Profit.ro IMM (ediția a IV-a) - cu sprijinul: CEC Bank, Raiffeisen Bank, Porsche Finance Group Romania (Sharetoo - Abonamentul Auto), UniCredit Bank, Garanti BBVA și REI Grup

Urmărește-ne și pe Google News

În Muntenegru nu au mai fost înregistrate cazuri noi de contaminare timp de 20 de zile consecutiv, scrie Agerpres.

Premierul Republicii Moldova: România, cea mai coruptă! „Stau si mă uit eu la băiețașii ăștia români oploșiți prin structurile europene, care vin cu “patronajul” peste noi… Ratați, nimic în viață și în țară realizat.” CITEȘTE ȘI Premierul Republicii Moldova: România, cea mai coruptă! „Stau si mă uit eu la băiețașii ăștia români oploșiți prin structurile europene, care vin cu “patronajul” peste noi… Ratați, nimic în viață și în țară realizat.”

Potrivit institutului, în cele 24 de ore precedente au fost prelucrate 140 de teste și niciunul nu a ieșit pozitiv. Așadar, în momentul de față Muntenegrul nu are cazuri active de infectare cu noul coronavirus, a conchis instituția.

Autoritățile sanitare din țară au afirmat anterior că epidemia va fi declarată încheiată când nu se vor mai înregistra cazuri noi timp de 28 de zile.

Muntenegru a fost ultima țară din Europa care a confirmat existența unui caz de COVID-19, la 17 martie. De atunci, în micul stat ex-iugoslav cu 630.000 de locuitori au fost confirmate 324 de cazuri de contaminare, 315 vindecări și nouă decese.

viewscnt
Afla mai multe despre
muntenegru
covid-19