Orban introduce starea de urgență în Ungaria

Orban introduce starea de urgență în Ungaria
Profit.ro
Profit.ro
scris 24 mai 2022

Guvernul ungar urmează să-și asume puteri prin decretarea stării de urgență, pentru a putea reacționa mai ușor față de provocări din cauza Războiului din Ucraina vecină, anunță premierul ungar Viktor Orban, relatează Reuters.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

VEZI AICI ȘI Viktor Orban este izolat

Orban, care a obținut al patrulea mandat consecutiv în alegerile legislative de la 3 aprilie, a mai folosit acest regim juridic special în trecut, în timpul crizei migrației în Europa și în timpul pandemiei covid-19, arată news.ro.

VIDEO PROFIT NEWS TV Bogdan Maioreanu, Market Analyst eToro: Retailerii nu au putut să transfere costurile mari către clienții finali. Deja prețurile au crescut foarte mult CITEȘTE ȘI VIDEO PROFIT NEWS TV Bogdan Maioreanu, Market Analyst eToro: Retailerii nu au putut să transfere costurile mari către clienții finali. Deja prețurile au crescut foarte mult

Această stare de urgență îi permite Guvernului să impună măsuri prin decret.

”Lumea se află pe marginea prăpastiei unei crize economice”, declară el în această înregistrare video, în care reiterează că este necesar ca Ungaria să nu se amestece în războiul rus din Ucraina și să ”apere securitatea financiară a familiilor”.

Viktor Orban mai anunță că primele măsuri adoptate în stare de urgență urmează să fie anunțate miercuri.

PROFIT NEWS TV Radu Puiu, analist XTB România: Prețul cerealelor este foarte aproape de maximele istorice. În Europa, situația este mai gravă decât în SUA CITEȘTE ȘI PROFIT NEWS TV Radu Puiu, analist XTB România: Prețul cerealelor este foarte aproape de maximele istorice. În Europa, situația este mai gravă decât în SUA

Guvernul ungar se confruntă cu consecințe ale Războiului din Ucraina, o inflație anuală de 9,5% și un deficit bugetar care a crescut din cauza unor cheltuieli dinantea alegerilor legislative.

El se confruntă, de asemenea, cu o încetinire puternică, a creșterii economice.

Liderul Partidului Fidesz, care a obținut o majoritate de două treimi în noul Parlament în alegerile legislatve din aprilie, și-a sporit în mod treptat puterile în cei 12 ani de când ase află la putere.

El este criticat dur de Uniunea Europeană (UE) și organizații de apărarea drepturilor omului din cauza unei erodări a echilibrului puterilor în stat.

viewscnt
Afla mai multe despre
orban
ungaria