Polonia încheie relațiile energetice cu Rusia, după 30 de ani

Polonia încheie relațiile energetice cu Rusia, după 30 de ani
Profit.ro
Profit.ro
scris 24 mai 2022

Guvernul polonez a reziliat un acord vechi de 30 de ani cu Rusia cu privire la aprovizionarea cu gaze naturale și infrastructură, a anunțat ministrul polonez al luptei împotriva schimbărilor climatice, Anna Moskwa, relatează CNN.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

”Polonia denunță acordul interguvernamental privind gazul din 1993 referitor la (gazoductul) Yamal”, a scris Anna Moskwa pe Twitter.

ULTIMA ORĂ Decizii în Coaliție - Amânarea ratelor bancare, diferență de salariu pentru bugetari conform unei Legi a salarizării neaplicate integral niciodată, bani pentru pensionari CITEȘTE ȘI ULTIMA ORĂ Decizii în Coaliție - Amânarea ratelor bancare, diferență de salariu pentru bugetari conform unei Legi a salarizării neaplicate integral niciodată, bani pentru pensionari

Ea a subliniat că războiul Rusiei în Ucraina ”a confirmat corectitudinea hotărârii Guvernului polonez în direcția independenței complete față de gazele  provenite din Rusia”, scrie News.ro.

”Întotdeauna am știut că Gazprom nu este un partener de încredere”, a adăugat ea.

Acordul a inclus furnizarea de gaze naturale prin gazoductul Yamal, precum și construirea și întreținerea infrastructurii referitoare la tranzitul gazelor prin Polonia.

Rusia a întrerupt livrarea de gaze naturale către Polonia și Bulgaria la sfârșitul lunii aprilie pentru că nu au efectuat plăți în ruble, o decizie pe care liderii UE au descris-o la acea vreme drept ”șantaj” din partea Moscovei.

viewscnt
Afla mai multe despre
polonia
rusia