Polonia va comanda încă șase baterii de rachete Patriot din SUA

Polonia va comanda încă șase baterii de rachete Patriot din SUA
Profit.ro
Profit.ro
scris 24 mai 2022

Polonia va comanda încă șase baterii de rachete sol-aer Patriot din Statele Unite pentru apărarea sa antiaeriană având în vedere războiul declanșat de Rusia în Ucraina, a declarat ministrul apărării, Mariusz Blaszczak, membru al partidului Lege și Justiție (PiS), informează dpa.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară. Parteneri: 123 Credit, ARB, BCR, BRD, CEC Bank, PAID, UNSAR, XTB
25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Baza pentru această achiziție este un memorandum de înțelegere încheiat între cele două țări în 2017, a menționat el.

După trei luni de război, viața în Rusia s-a schimbat profund: companii străine plecate, mall-uri goale, călătorii în străinătate din ce în ce mai dificile, acces la internet restricționat CITEȘTE ȘI După trei luni de război, viața în Rusia s-a schimbat profund: companii străine plecate, mall-uri goale, călătorii în străinătate din ce în ce mai dificile, acces la internet restricționat

Comanda va include de asemenea un stoc de rachete defensive, precum și suport pentru instruire și logistic, scrie Agerpres.

Guvernul de la Varșovia a comandat deja din SUA două baterii Patriot în 2018, livrarea lor fiind așteptată în cursul acestui an.

Sistemul Patriot (Phased Array Tracking Radar to Intercept on Target) produs de corporația Raytheon este utilizat pentru a contracara avioane, rachete balistice tactice și rachete de croazieră.

După declanșarea atacului Rusiei în Ucraina pe 24 februarie, armata SUA a transferat temporar două baterii Patriot din Germania în Polonia.

viewscnt
Afla mai multe despre
polonia
rachete patriot