Premierul Poloniei cere Uniunii Europene să suprime paradisurile fiscale

Premierul Poloniei cere Uniunii Europene să suprime paradisurile fiscale
Profit.ro
Profit.ro
scris 20 nov 2019

Premierul polonez Mateusz Morawiecki a cerut marți Uniunii Europene să suprime paradisurile fiscale, care privează Uniunea de multe miliarde de euro în fiecare an, transmite AFP.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

1 aprilie - Profit Health.forum Radiografia cheltuielilor din sănătate - cu sprijinul: Arpim, Bristol Meyers Squibb, Roche, Stada, MSD, UCB Pharma Romania
9 aprilie - Eveniment Profit.ro - Investiții vs Deficit: Provocări și riscuri sub impactul datoriei și deficitelor publice în creștere
23 aprilie - Maratonul de Educație Financiară

În discursul de politică generală prezentat în parlament înaintea învestirii guvernului, Morawiecki a afirmat că multinaționalele "evită să plătească impozite de ani de zile" și că "paradisurile fiscale trebuie închise" scrie Agerpres.

Cehia îi va taxa cu 7% pe giganții din domeniul internetului CITEȘTE ȘI Cehia îi va taxa cu 7% pe giganții din domeniul internetului

Marți seară, legislativul polonez a votat cu 237 de voturi pentru și 214 împotrivă învestirii guvernului partidului conservator Dreptate și Justiție (PiS) pentru un al doilea mandat, după ce formațiunea politică a câștigat alegerile din 13 octombrie.

"Uniunea Europeană pierde 150 de miliarde din impozitele pe companii și nu vede acest elefant din sufragerie", a mai afirmat Mateusz Morawiecki în discursul care a precedat votul.

În opinia fostului bancher, companiile multinaționale ar trebui să plătească impozitele acolo unde își obțin veniturile.

viewscnt
Afla mai multe despre
mateusz morawiecki
paradisuri fiscale