Premierul populist ungar Viktor Orban, deranjat de critici ale lui Macron pe tema migrației

Premierul populist ungar Viktor Orban, deranjat de critici ale lui Macron pe tema migrației
Profit.ro
Profit.ro
scris 22 iun 2017

Premierul populist ungar Viktor Orban, care nu se află printre admiratorii noului președinte francez Emmanuel Macron, a fost iritat de faptul că acesta a criticat țări central-europene într-un interviu și a notat că acesta participă pentru prima oară, joi, la Bruxelles, la un summit european, scrie The Associated Press.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară. Parteneri: 123 Credit, ARB, BCR, BRD, CEC Bank, PAID, UNSAR, XTB
25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Macron a îndemnat ca Uniunea Europeană să nu fie folosită ca un ”supermarket” de țări care vor să profte la maximum de pe urma ei, fără să dea dovadă de solidaritate în probleme stringente precum migrația, arată news.ro.

”Sunt câțiva veterani aici, care muncesc de decenii”, a spus Orban.

Touroperator: Albania devine o destinație tot mai căutată de către români CITEȘTE ȘI Touroperator: Albania devine o destinație tot mai căutată de către români

Liderul populist a apreciat că ”intrarea” lui Macron ”nu este foarte încurajatoare, pentru că ieri (miercuri) credea că cea mai bună formă de prietenie este să dea în țările central-europene. Nu asta e norma aici”.

Macron a anunțat joi, la sosirea la Bruxelles, că Franța și Germania vor coopera să relanseze proiectul european, în contextul unor disensiuni cu privire la gestionarea situației refugiaților și al ieșirii Regatului Unit din Uniune.

”Europa nu este, în opinia mea, doar o idee. Este un proiect, o ambiție”, a spus el.

”Cooperăm cu Germania”, iar cele două motoare gemene ale integrării europene intenționează să ”vorbească pe o singură voce”, a adăugat el.

Șeful statului francez a făcut aceste declarații la sosirea la Bruxelles, la primul său summit european, care urmează să abordeze lupta împotriva terorismului, o cooperare mai apropiată în Apărare și în domeniul migrației.

viewscnt
Afla mai multe despre
orban
ungaria