Președintele Poloniei a promulgat legea de acordare a celei de-a 13-a pensii, promițând-o și pe a 14-a

Președintele Poloniei a promulgat legea de acordare a celei de-a 13-a pensii, promițând-o și pe a 14-a
Profit.ro
Profit.ro
scris 26 feb 2020

Președintele polonez, conservatorul Andrzej Duda, care va candida în mai pentru un al doilea mandat, a promulgat marți legea privind acordarea celei de-a 13-a pensii și a promis-o și pe a 14-a, pentru a-și relansa campania, transmite AFP.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară. Parteneri: 123 Credit, ARB, BCR, BRD, CEC Bank, PAID, XTB
25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Potrivit noii legi, cea de-a 13-a pensie, echivalentă cu valoarea pensiei minime, va fi primită în fiecare an, în luna aprilie, scrie Agerpres.

Din Bundestag, în lumea modei. INTERVIU Matei Ladea, SARTO: Cum se raportează bărbații din România la normele vestimentare CITEȘTE ȘI Din Bundestag, în lumea modei. INTERVIU Matei Ladea, SARTO: Cum se raportează bărbații din România la normele vestimentare

Cu prilejul unei întâlniri cu alegătorii la Zyrardow (centru), Andrzej Duda a insistat pe importanța "unei juste distribuiri a bunurilor" ca fundament al societății, și a promis să semneze în viitor un proiect legislativ, propus marți de guvern, privind acordarea celei de-a 14-a pensii în 2021 pentru anumite categorii de pensionari, lăsând însă incertă posibilitatea menținerii acestei măsuri după anul viitor.

De la preluarea puterii în 2015, conservatorii din partidul Lege și Justiție (PiS) au făcut din transferurile sociale un element important al politicii lor.

"Sper că va exista o a 14-a pensie și, cu ajutorul lui Dumnezeu, o a 15-a mai târziu, apoi vom reuși să creștem toate pensiile semnificativ", a mai declarat președintele la Zyrardow.

viewscnt
Afla mai multe despre
polonia
pensie